Секциите, в които има проблем с машините за гласуване в

...
Секциите, в които има проблем с машините за гласуване в
Коментари Харесай

Расте броят на дефектиралите машини за гласуване във Варненско

Секциите, в които има проблем с машините за гласоподаване в региона, са към 25 все още. Това сподели ръководителят на РИК Велин Жеков, съобщи кореспондент на Moreto.net.

„ Проблемите са разнообразни. В пет секции изобщо са спрели машините. Гласуването с тях не може да продължи и е преминато единствено към гласоподаване с хартиени бюлетини. Изпратена е информация към Централната изборна комисия “, сподели още Жеков.
По думите му в останалите секции най-малко по веднъж не е излязла квитанция при гласоподаване от гласоподавател с машинно устройство. Ако е излязла, тя е била празна или е бил изписан единствено хеш код, който би трябвало да излезе в началото при включване на машината.

„ Този глас не може да бъде регистриран, тъй като секционната комисия не може да дефинира за кого е този глас и какъв е, а няма недействителни гласове от машинното устройство. Така е заложено по кодекс. В пет секции се изчаква приключването на 20 минути от идването на техника, в случай че не могат да бъдат подкарани машините, ще бъдат спрени “, изясни още ръководителят на РИК.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР