Секторът на информационните и комуникационните технологии е един от най-динамично

...
Секторът на информационните и комуникационните технологии е един от най-динамично
Коментари Харесай

Делът на информационните технологии в българската икономика е по-висок от средния за ЕС

Секторът на осведомителните и информационните технологии е един от най-динамично разрастващите се браншове в българската стопанска система с принос от 4.5% към общата брутна добавена стойност на фона на 3.7% приблизително за Европейския съюз. Това заяви зам.-министърът на стопанската система Лъчезар Борисов, представен от пресцентъра на ведомството.

" Секторът е от водещо значение за способността на страната ни да притегля и задържа млади и високо производителни фрагменти ", сподели министърът и добави, че от началото на годината в ИКТ и аутсорсинга с помощта на привлечените вложения са разкрити 400 нови работни места.
" Чрез реализацията на разнообразни ефикасни ограничения и тласъци България може да се нарежда като районен водач в развиването на цифровия бранш на Балканския полуостров ", акцентира зам.-министърът. По думите му главните насоки, по които работи министерство на стопанската система са поощряване на вложенията в научноизследователска активност, възстановяване на бизнес и иновационната среда, обезпечаването на висококвалифицирани фрагменти в сходство с потребностите на бизнеса, както и създаване на стратегически документ за " Концепция за цифрова промяна на българската промишленост ".

Борисов разяснява тематиката на гала по награждаване на спечелилите в годишната класацията " ИКТ Топ
100 ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР