Сексуалното образование е доста плъзгава тема. Родителите искат да прехвърлят

...
Сексуалното образование е доста плъзгава тема. Родителите искат да прехвърлят
Коментари Харесай

5 важни причини да говорим с децата за секса

Сексуалното обучение е много плъзгава тематика. Родителите желаят да трансферират диалога за това на учебното заведение, учителите са уверени, че това е задача на всеки родител. И става по този начин, че децата от време на време получават информация за лично си тяло, за секса и взаимоотношенията от съмнителни източници: от по-големи другари, от съученици, от интернет. А не рядко и цялостен живот се управляват от тези съмнителни информации.
Така е тъй като тематиката секс за доста родители не е най-комфортната, даже и с другари заобикалят да я разясняват.
Въпреки разстройването и страховете, с децата би трябвало да се приказва.
Ето за какво.

Те ще научат за секса от някой различен
Подрастващите се интересуват от секс и това е разбираемо и изцяло естествено. Тялото им се трансформира, връзките с връстниците – също и те се пробват да узнаят колкото е допустимо повече.
В главата им жужат милиони въпроси, които желаят да насочат към някого. Всеки път, когато им отказвате отговор, или пък се измъквате с някакви общи изречения, им давате опция да се осведомят по тези въпроси от другаде - надали ще е библиотеката.

Оставяте детето на случайността
Ако му отказвате нужната информация за тялото му и за секса, вие непосредствено го излагате на заплаха.
„ Родителите се тревожат, че в случай че приказват с детето на тези тематики, непосредствено ще го тласнат да прави секс. В реалност това изобщо не е по този начин. Тези деца, които постоянно са били осведомени от родителите си, по-късно стартират полови връзки, “ изяснява проф. Винсен Гуамо-Рамос от Центъра по фамилно обмисляне в Ню Йорк.
Ако вие не дадете информация или не му предоставите достъп до верни източници, то информацията сама ще го откри. И тя надали ще е такава, каквото бихте желали то да получи.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР