Сексскандали тресат Холивуд трета седмица. Пръв падна продуцента Харви Уайнстийн.

...
Сексскандали тресат Холивуд трета седмица. Пръв падна продуцента Харви Уайнстийн.
Коментари Харесай

Сексскандали тресат Холивуд трета седмица

Сексскандали тресат Холивуд трета седмица. Пръв падна продуцента Харви Уайнстийн. След сигнали за изнасилвания и похищения, той беше демонстративно изхвърлен от Американската кино академия, даже и от личната му компания.

От няколко дни вниманието се придвижи върху артиста Кевин Спейси – основният воин в сериала „ Къща от карти”, притежател на два Оскара.

Той беше компрометиран от сътрудника си Антъни Рап по какъв начин преди 30 години Спейси опитал да го прелъсти на частно празненство. След този скандал Спейси призна обществено, че е гей.

Последваха и други свидетелски разкази, които принудиха продуцентите на „ Къща от карти” да разгласят, че стопират паметния сериал след идния финален сезон.

От нощес в сексскандал бе забъркан и Дъстин Хофман и режисьорът на филмите " Час пик " и " Екс мен " Брет Ратнър.

Носителят на две награди „ Оскар” бе махленски в непочтено държание от писателката Ана Греъм Хънтър, която споделя цялата история в " Холивуд рипортър ".

Според нея всичко почнало през 1985 година на снимачната площадка на " Смъртта на комерсиалния пасажер ", когато тя е била на 17 година и била стажант-асистент на продукцията.

" Първия ден той изиска да му направя масаж на краката, което сторих, флиртуваше намерено, говореше за секс с мен " - написа Хънтър. Според вестник Гадрин Хофман към този момент се е извинил за непристойното си държание.

Без контракт с „ Уорнър брадърс” остана режисьорът на " Час пик ", " Екс мен " и " Шефове гадняри " Брет Ратнър. Шест дами го упрекнаха в полов тормоз, измежду тях и актрисите Оливия Мън и Наташа Хенстридж.

--> У нас за последните години случаите на полов тормоз, които са стигнали до Комисията за защата от дискриминация, са малко над 20.

„ Аз бих споделила, че в България сме доста толерантни към половия тормоз и той е неразпознат, т.е. някаква шегичка на работното място дори се възприема като комплимент, като ухажване, като мъжкарско поведение”, разяснява Надежда Дерменджиева, шеф " Български фонд на дамите ".

Най-голямата глоба налагана досега е санкция в размер на 4500 лв. на шеф на банков клон, който обсипвал с любовни известия своя подчинена, а откакто тя не дала отговор на възприятията му, била нарочена за уволняване.

Според Българския фонд на дамите предварителната защита на половия тормоз у нас е допустима, в случай че има съответно полово и джендър обучение.

Сексскандал и в Лондон. Британският министър на защитата Майкъл Фалън изненадващо подаде оставка. Случаят е от 2002 година, когато Фалън погалил по коляното радиоводеща. Още тогава министърът се извинил за постъпката си, а самата журналистка пусна известие, че от дълго време счита случая за завършил. Макар и завършен, рано сутринта министърът подава оставката си пред Тереза Мей.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР