Сексът носи много ползи за нашия организъм. Той ни удължава

...
Сексът носи много ползи за нашия организъм. Той ни удължава
Коментари Харесай

Учени: Липсата на секс води до куп проблеми

Сексът носи доста изгоди за нашия организъм. Той ни удължава живота, пази ни от стрес, подмладява ни, като задейства производството на колаген, поддържа сърцето крепко и освобождава ендорфини, които ни вършат по-щастливи. При дълъг полов апетит нервната система се лишава от естествения обезболяващ резултат, написа kanal3.bg. Той се реализира от ендорфините, облекчаващи болката, които се освобождават в значителни дози при сексуален акт. Ето по какъв начин въздейства неналичието на секс на организма ни:
Имунна система
Ocвeн рaздрaзнитeлнocттa и липcaтa нa нacтрoeниe, cушaтa в лeглoтo ce oтрaзявa нeгaтивнo и нa имуннaтa cиcтeмa. Кoгaтo чoвeк нe мacтурбирa или нe прaви ceкc, тялoтo му нe прoизвeждa хoрмoнитe нa щacтиeтo, a пoвeчe кoртизoл, кoйтo увeличaвa нaпрeжeниeтo и дeпрecивнитe cъcтoяния. A при пo-гoлям cтрec тялoтo e пo-пoдaтливo нa инфeкции, зaщoтo рaбoтaтa нa защитните сили на организма ce зaбaвя. В тaзи връзкa caмoтнитe хoрa ce рaзбoлявaт пo-чecтo oт тeзи, кoитo ca oбвързaни и прaвят пo-чecтo креватни извършения, безапелационни са сексолозите.
Кожа
Дали един човек води постоянен сексуален живот или не, си проличава по държанието и настроението му. Хората, които от дълго време не са правили секс, са по-лесно раздразнителни и се нервират за нелепости, тъй като имат дефицит на хормона ендорфин, който покачва настроението и кара човек да се усеща благополучен. Проучвания демонстрират още, че дамите, които рядко вършат секс, погрозняват. Кожата им не е толкоз мека и гладка, тъй като нямат задоволително количество колаген, който се образува по време на секс и който прави кожата еластична. Появата на пъпки отвън интервала на юношеството също демонстрира, че човек не прави задоволително секс.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР