Сексът е полезен за мозъка на човека, показва ново психологическо

...
Сексът е полезен за мозъка на човека, показва ново психологическо
Коментари Харесай

Изследване доказа: От любовта се оглупява, но сексът спасява разума

Сексът е потребен за мозъка на индивида, демонстрира ново психическо проучване. Любовта също е потребна, само че по различен метод. Както написа " Петербургски дневник " любовта прави индивида по-глупав, а сексът обръща наклонността, написа БГНЕС.
Причината се крие в особеностите на биохимичните процеси, които при разнообразни положения подтикват направата на разнообразни по свойства хормони. Така да вземем за пример любовта " отключва " елементи от основния мозък, свързани с познавателните функционалности. Факт е, че паралелно с това се усилват креативните качества и се усъвършенства прочувственият декор.
При секса се усъвършенстват когнитивните качества. По време на секс се покачва равнището на допамина, който въздейства позитивно и върху паметта. Наблюденията върху възрастни хора, запазили половата си интензивност, удостоверяват съществуването на нараснала централизация на допамин.
Същевременно друго изследване, оповестено в списание PLOS One, провокирано от известността на книгата " Петдесет нюанса сиво ", демонстрира, че и мъжете, и дамите избират романтиката що се отнася до секса.
" Въпреки стандартите, разнообразни сантиментални дейности се оказват най-привлекателни както за дамите, по този начин и за мъжете ", споделя водещата авторка на проучването Деби Хербеник. Следователно, в случай че желаете най-пълна естетика, в общия случай би трябвало да обърнете внимание на целувките, прегръдките, сантименталните думи… и всичко това би трябвало да е в особено основана атмосфера на мястото, поучава тя.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР