Сексът е една от основните човешки потребности, която не трябва

...
Сексът е една от основните човешки потребности, която не трябва
Коментари Харесай

Ти да видиш! Без секс се оглупява

Сексът е една от главните човешки потребности, която не би трябвало да бъде подценявана.
Но с изключение на удоволствието, което носи, той има и редица други позитивни резултати върху нашето здраве и умствено благоденствие. Научните проучвания демонстрират, че хората, които не вършат постоянно секс, имат по-малко когнитивни качества и податливост към меланхолия и други психически проблеми.
Едно от последните изследвания в тази област е осъществено от учени от Университета в Мериленд. Те организираха серия от опити, с цел да изследват връзката сред секса и когнитивните качества. Резултатите демонстрираха, че постоянният секс може да усъвършенства кръвообращението в мозъка, което води до възстановяване на паметта и концентрацията.
Освен това, сексът подтиква производството на неврони в мозъка. Тези нови неврони, наречени неврогенеза, са значими за укрепването на мозъчните връзки и функционалности като образование и запомняне. Сексът също по този начин може да понижи равнищата на стрес, което е значимо за възстановяване на когнитивните качества.
От друга страна, хората, които не вършат постоянно секс, могат да имат по-слабо кръвообращение в мозъка и по-малко нови неврони. Те също по този начин могат да се усещат по-несигурни и да имат по-високо равнище на стрес. Тези фактори могат да доведат до понижение на когнитивните качества и да покачат риска от развиване на меланхолия и други психически проблеми.
Важно е да се означи, че сексът не е единственият метод за възстановяване на когнитивните качества. Редовната физическа интензивност, здравословното хранене и достатъчният сън също мoгат да имат удобно влияние.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР