Секретната космическа совалка на САЩ ще лети в дълбокия космос.

...
Секретната космическа совалка на САЩ ще лети в дълбокия космос.
Коментари Харесай

Совалка на Пентагона излита в открития космос със секретна мисия?

Секретната галактическа совалка на Съединени американски щати ще лети в дълбокия космос. Пентагонът не оповестява непосредствено това. Информацията се подразбира, тъй като апаратът ще лети за пръв път на борда на най-мощната ракета към този миг - Falcon Heavy на SpaceX.

На 7 декември 2023 година безпилотната совалка X-37B ще бъде изстреляна от галактическия център Кенеди, Флорида.

Апаратът ще употребява спомагателен товарен модул в допълнение към своя вътрешен отсек. Прикрепен към задната част на галактическия аероплан, той ще обезпечи в допълнение пространство за потребни товари. По създание това значи, че военните ще осъществят повече или по-мащабен опит.

Част от опитите са оповестени. Те ще включват " бъдещи технологии за проучване на космоса и научаване повече за радиационните резултати върху материали, предоставени от НАСА ".

Анализ на по-стари документи разкрива, че Космическите сили на Съединени американски щати имат планувана задача на геостационарна трансферна орбита. Този тип орбита е мощно елипсовидна. Апогеят или най-високата й точка е 35 700 км надморска височина, а перигеят или най-ниската точка - едвам на 200 км над повърхността на Земята.

Falcon Heavy се задвижва от 27 мотора, висока е 70 метра и може да изведе в ниска околоземна орбита 54 тона.

Falcon Heavy на SpaceX е най-способната ракета за задачи в далечния космос. Тя може да достави 27 тона на геостационарна трансферна орбита, 16 тона до Марс и 3,5 тона до Плутон.

Без потребните си това X-37B тежи 5 тона. Досега тя не е летяла на борда на толкоз мощна ракета. Предишните шест задачи включваха орбити със междинен надолнище, в които X-37B прелетя на няколкостотин километра над Земята.

На геостационарна орбита са всички спътници за световно позициониране - GPS, съветската ГЛОНАСС, китайската " Бейду " и европейската " Галилео ". Там има и мощни разследващи апарати.

Може да се спекулира, че новата задача на X-37B ще е обвързвана с способи за взаимоотношение с сходни спътници.

Както и до момента задачите на задачата на X-37B са незнайни. По този мотив има две съществени хипотези.

Според първата X-37B се употребява за шпиониране на сателитни връзки, като подслушва " оперативно забавни " спътници.

Според втората доктрина X-37B е най-модерното антисателитно оръжие на Съединени американски щати, което е радикално друго от антисателитните начини на Китай и Русия.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР