Секретен отдел, известен като 77-а бригада на британската армия, шпионирал

...
Секретен отдел, известен като 77-а бригада на британската армия, шпионирал
Коментари Харесай

Шпионски скандал във Великобритания: Армията следяла критици на КОВИД-19

Секретен отдел, прочут като 77-а бригада на английската войска, шпионирал английски жители, които подлагали на критика ограниченията против КОВИД-19. Били са следени политици, публицисти и учени, изразяващи подозрения към държавния отговор на пандемията.
77-а бригада съставяла досиета на обществени персони. Един от тях е някогашният министър Дейвид Дейвис, който се усъмнил в тревожните прогнози за броя на смъртните случаи. В " черния лист " са публицистите Питър Хитчънс и Тоби Йънг.

Критиците били докладвани на " Даунинг стрийт 10 " (офиса на министър-председателя)

Документите демонстрират, че оперативните служащи са били натоварени със задачата да противодействат на " дезинформацията " и " нездравословните разкази ". Те са разпознали всички критици на държавното управление, като са употребявали изкуствен интелект, който да открива сериозно наличие в обществените мрежи, употребявайки основни думи, да вземем за пример " вентилатори "...
Информацията давала на полицията пълномощия за издаване на санкции и спиране на обществени прояви.
Бившият министър Дейвид Дейвис остро реагира: " Възмутително е, че хората, които слагат под въпрос политиките на държавното управление, са били обект на прикрито наблюдаване. "
Особено забавно е

признанието на някогашен офицер от 77-а бригада

" Бях командирован в бригадата през 2020 година, с цел да оказа помощ за премахване на дезинформацията на непознати страни в обществените медии. Беше ни казано какво е законно позволено - да вземем за пример " изстъргване " на онлайн платформи за основни думи, а също и какво е нелегално. Това включваше неведнъж разглеждане на акаунт на посочено лице от Обединеното кралство без позволение...
Наскоро гледах медалите си и мислех за всичко, което съм правил в кариерата си - с доста неща се гордея, само че не и с работата в 77-а бригада, която виси над кариерата ми като черен облак... "
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР