Секретарят на Съвета за сигурност на Руската федерация Николай Патрушев

...
Секретарят на Съвета за сигурност на Руската федерация Николай Патрушев
Коментари Харесай

Близък до Путин заподозря тренировка за въоръжена конфронтация с Русия в учение на НАТО

Секретарят на Съвета за сигурност на Руската федерация Николай Патрушев съобщи, че на ученията на НАТО " Steady Defender 2024 " се тренира борба с Русия, което води до повишаване на напрежението. Патрушев е прочут като доближен на Путин и един от " ястребите " в съветската външна политика.

„ Започналите учения на обединените въоръжени сили на НАТО в Европа „ Steady Defender 2024 “, по време на които се отработва сюжетът за въоръжено опълчване с Русия, сигурно ще покачат напрежението и ще дестабилизират обстановката в света “, сподели Патрушев на заседание по въпросите на националната сигурност в районите на Севернокавказкия федерален окръг.

„ Има проекти за по-нататъшно разширение на наличието на НАТО в Азиатско-тихоокеанския район и Арктика “, съобщи той и добави, че " опитите на Запада да дестабилизира обстановката в Северен Кавказ не престават ". " Ярък образец са събитията от октомври предходната година в Дагестан, когато вследствие на провокации и подстрекаване от чужбина, публикувани в интернет, породиха всеобщи вълнения, които доведоха до спиране на работата на летището. Ситуацията беше нормализирана с помощта на бързата дейности на правоохранителните органи и управляващите ”, сподели Патрушев.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР