Секретарят на руския Съвет за национална сигурност Николай Патрушев днес

...
Секретарят на руския Съвет за национална сигурност Николай Патрушев днес
Коментари Харесай

Русия: Пресякохме опит за създаване на автономия на немци у нас

Секретарят на съветския Съвет за национална сигурност Николай Патрушев през днешния ден съобщи, че силите за сигурност са пресекли опит за основаване на немска автономност в Калининградска област (най-западната част на страната), съобщи РИА Новости.

" Пресечена е деструктивна активност на неправителствени организации за формиране на немска автономност в Калининград и региона. Въпросните сдружения са били финансирани от страна на управляващите на Германия, Съединени американски щати, Англия, Швеция и Белгия ", сподели още той.

Според Патрушев: Също по този начин бяха открити дейности на полските специфични служби, целящи да породят неодобрение измежду жителите на Руската федерация.

Справка на демонстрира: Калининград до 1945 година, когато минава под властта на Москва, се е казвал Кьонигсберг, а  болшинството от популацията – немци. Те голямата си част след Втората международна война са се преселили в Германия.

По данни от преброяването от 2010 година в пристанището на Балтийско море и неговите покрайнини са живели 7349 немци (0,8 % от популацията на областта).
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР