Сегашният вицепремиер и министър на финансите Асен Василев е кандидатът

...
Сегашният вицепремиер и министър на финансите Асен Василев е кандидатът
Коментари Харесай

Кирил Петков отхвърли ултиматума на Русия и предложи Асен Василев за премиер 

Сегашният вицепремиер и министър на финансите Асен Василев е претендентът за министър председател на „ Продължаваме промяната “. Това разгласи министър председателят в оставка Кирил Петков в изказване.

Условието Петков да не бъде претендент за министър председател беше сложено от съдружния сътрудник Българска социалистическа партия за продължение на договарянията за сформиране на държавно управление в границите на този мандат. Повод за решението е от България.

Асен Василев е „ човек, на който имам категорично доверие “, сподели Петков в изказването си. Той добави, че няма да допуснем България да вземе неверната посока. Няма да допуснем шепа хора да ограбват публичните средства. Няма да допуснем непознати дипломати да слагат ултиматуми до 12 часа на обяд “.

В четвъртък съветската посланичка Елеонора Митрофанова, с която слага изискване на България да анулира решението за изпъждане на 70 съветски представители в България, а в случай че това не стане до 12 часа на обяд в петък, ще бъде затворено посолството на Русия в България.

От изявлението на Петков стана ясно, че вижда Българска социалистическа партия като евентуален предстоящ сътрудник. Малко по-рано водачът на левицата Корнелия Нинова изиска Народното събрание да одобри решение, с което да задължи външния министър да анулира решението за изпъждане на съветските дипломати.

Петков изключи като евентуални сътрудници ГЕРБ, Движение за права и свободи, "Има подобен народ " и "Възраждане ", само че не ги назова. Той сподели, че "всички би трябвало да застанем един до друг. Всички, с изключение на тези, които избират да пълнят с пачки и кюлчета своите чекмеджета. Всички, с изключение на тези, които са толкоз корумпирани, че са ги поставили на листа "Магнитски ". Всички, с изключение на тези, които се крият в тъмни стаи и пращат смс-и, с цел да управляват своите депутати. Всички, с изключение на тези, които се въздействат от непознати страни, тъй че техните прякори са с имена на непознати валути “.

В изказването Петков изреди част от целите и на настоящето държавно управление, като сподели, че „ би трябвало да променим КПКОНПИ и Бойко Рашков да е шеф на антикорупционната комисия “. „ Продължаваме промяната " за постанепосредствено откакто водачът на „ ИТН “ Слави Трифонов разгласи, че изтегля министрите си от кабинета. Именно решението на Трифонов докара до свалянето на кабинета Петков. От партията му поддържаха вота на съмнение, импортиран от ГЕРБ.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР