Сегашният говорител на Централната избирателна комисия (ЦИК) Александър Андреев е

...
Сегашният говорител на Централната избирателна комисия (ЦИК) Александър Андреев е
Коментари Харесай

ГЕРБ предлагат Александър Андреев за шеф на ЦИК

Сегашният представител на Централната изборна комисия (ЦИК) Александър Андреев е кандидатурата на ГЕРБ за ръководител на ЦИК. Андреев е със сериозен опит, защото е член на комисията от 2007 година

Андреев е предложение на неправителствена организация, припознат като кандидатура на ГЕРБ. Председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова изясни, че съгласно нея той може да подсигурява транспарантния избирателен развой.

Бившият ръководител на ЦИК Стефка Стоева се отхвърли да бъде отпред на изборната комисия и разгласи, че подава оставка по персонални аргументи. Преди това обаче Стоева възрази против импортирана смяна в Изборния кодекс, която да трансферира напълно отговорността за придобиването на машините за гласоподаване на комисията. Стоева счита, че закупуването на машини би трябвало да се извърши от страната.

Всички документи, съпътстващи избора за нов ръководител на ЦИК, ще бъдат обществено оповестени на уеб страницата на Народното събрание.

Спрямо претендентите ще бъде осъществена инспекция за принадлежност към някогашната Държавна сигурност и разследващите служби на Българската войска, а по-късно те ще бъдат изслушани навън съвещание на комисията по Правни въпроси. Окончателният избор ще се организира в пленарна зала.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР