Сегашните политически действия в парламента ще доведат до още по-ниска

...
Сегашните политически действия в парламента ще доведат до още по-ниска
Коментари Харесай

Любомир Стефанов: Ако ще правим нови избори, да приключим тази бутафория!

Сегашните политически дейности в Народното събрание ще доведат до още по-ниска изборна интензивност, което значи още по-ниска легитимност на представителството и уронва доверието в демокрацията. Това мнение изрази в изявление за БНР политологът Любомир Стефанов, учител в Нов български университет.

" Когато няколко пъти подред правиш тази инвестиция и получаваш банкрут, нагледно казано, и неплатежоспособност, полуда е да отиваш и да правиш отново същата неточност, а да очакваш друг резултат. Българите сме упорити, само че три пъти за шанс задоволително, четвърти път надали. "

Ниската степен на представителност води до ниска степен на легитимност и се уронва доверието в демокрацията, акцентира политологът.

" Партиите стартират да бъдат дискредитирани фундаментално като сътрудници, способни на каквото и да е. Оттам нататък подозренията водят до разширение на една бездна, която се оформя като вакуум. В природата и политиката вакуум няма. Чудовища дебнат зад ъгъла. "

Връщането на хартиеното гласоподаване във всички секции надали би вдигнало изборната интензивност на " чудовищните небеса от 65-70% ", уточни Стефанов. По думите му така наречен хартиена коалиция по-скоро се пробва да смъкна резултата на съперниците си, едвам увеличи своя личен.

Относно разновидностите за сформиране на държавното управление и опциите за това в предаването " Преди всички " Любомир Стефанов съобщи:

" Шансовете са едноцифрени, в случай че би трябвало да залагаме, само че може и да ни изненадат. Коледа наближава. По Коледа чудеса стават. "

Не е изключен и кабинет на малцинството, добави той.

Неоправдано и наивно е да се търси " от най-малките към най-големите реализиране на единодушие ", съобщи политологът по отношение на поръчки от партията на Стефан Янев, в случай че получи третия мандат, да потърси поддръжка първо от Демократична България.

Политическа партия прекомерно бързо се свръхполитизират и стават заложници още веднъж на свръхочакванията, които подвигнаха с появяването си като политически индивид, не съумяват да се отърсят от тази вълна, посочи в разбора си Любомир Стефанов.

" Хипотетично първият мандат на ГЕРБ не съумява, вторият бива връчен на Петков и Василев. Проследявайки хронологията на техните комплицирани и ставащи все по-сложни взаимоотношения, а те с кого ще си приказват, с цел да вършат държавно управление? Ами, то не остана никой. Ако ще вършим нови избори, дайте да приключим тази бутафория! "

Президентът продължава да бъде в центъра на процеса, колкото и да не му се желае и да желае " да бъде крачка настрана и най-малко две обратно ", счита Стефанов. Според него партиите първо показват безконтролно държание, а след това подлагат на критика президента, " че консумирал власт, нарушавал салдото и впрочем ".
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР