Сегашната вълна на COVID-19 ще има поне още един пик.

...
Сегашната вълна на COVID-19 ще има поне още един пик.
Коментари Харесай

Николай Витанов: Настоящата вълна може да има втори пик

" Сегашната вълна на COVID-19 ще има най-малко още един пик ". За това предизвести математикът от Българска академия на науките проф. Николай Витанов пред Българска национална телевизия. Той напомни, че в края на август месец е предизвестил, че доста заболели не се записват, а те не съблюдават ограничения и популяризират вируса.

Тази вълна съответствува с връщането от отпуски, започването на образователната година и захлаждането - все фактори, които способстват за заболеваемостта, означи Витанов.

" Нищо не споделям, тъй като кастингът не е приключил ", посочи проф. Витанов във връзка с четвъртата вълна.
 437 новозаразени и 424 излекувани от ковид
437 новозаразени и 424 излекувани от ковид

Към 13 септември дейните случаи са 37 593

Той на мнение, че с ограничения вторият пик може да бъде предотвратен. Този вид на вируса не сортира и удря от 0 до 100 години. " Почина ли кърмаче, има ли инфектирани бебета ", запита проф. Витанов. Кривата на смъртността върви с известно забавяне и до края на септември ще бъде висока, до момента в който пристигна вторичният пик, предизвести математикът.

В студиото на Нова телевизия доцент Любомира Гломб - шеф на отдел " Вирусология " в НЦЗПБ, не беше безапелационна за потребността от слагане на трета доза от имунизацията. С течение на времето обаче имунитетът избледнява и може би е добре да се поставя и трета доза от имунизацията против COVID-19. В България обаче този въпрос не е релавантен, той не се отнася за нас. Ние едвам се оправяме с първа и втора доза, даже " едвам " е оптимистично казано, разяснява Гломб.

По думите й за момента разновидността " Мю " за момента не е настоящ за България.
анкета
Ще се ваксинирате ли с повишаването на случаите?
Да, в този момент към този момент да Отдавна съм се ваксинирал Може и да побързам, само че очаквам есента За какво? Така или другояче ще ни затворят Само когато стане наложително Аз съм антиваксър
Да, в този момент към този момент да

Отдавна съм се ваксинирал

Може и да побързам, само че очаквам есента

За какво? Така или другояче ще ни затворят

Само когато стане наложително

Аз съм антиваксър
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР