Сега в Германия, скоро в други страни. Дано! Долната камара

...
Сега в Германия, скоро в други страни. Дано! Долната камара
Коментари Харесай

Германия гласува важна промяна в мерките, вижте ги

Сега в Германия, скоро в други страни. Дано! Долната камара на немския парламент (Бундестаг) гласоподава анулация на редица коронавирусни ограничавания за хора, които са имунизирани против ковид или са го преболедували Covid-19, съобщи ДПА.

Новата мярка разрешава на тези хора да се срещат без ограничавания в броя на участниците в тези събирания, а също така няма да бъдат броени при събирания с неимунизирани, т.е. ще се гледа единствено броят на неимунизираните при инспекция дали са спазени лимитите за брой участници.

В поддръжка на анулацията гласоподаваха партиите от ръководещата коалиция, както и Зелените и партия " Левите ". Либералната Свободна демократична партия се въздържа, а крайнодясната " Алтернатива за Германия " гласоподава " срещу ".

Ако мярката бъде призната и в горната камара на следващия ден, тя може да влезе в действие още този уикенд.

Гласуването идва в миг, когато броят на новозаразените в Германия бележи спад, а имунизационната акция напредва с положително движение.

Новозаразените за последните 24 часа в Германия са 21 953, до момента в който броят на умрелите с Covid-19 се усили с 250.

Над 8 % от германците към този момент са напълно имунизирани, а над 30% са получили най-малко една доза ваксина, като в този момент темпото на имунизиране в страната е над 1 милион дози дневно, написа БГНЕС.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР