Сега ще ви разкажем за една доброволческа инициатива на хора,

...
Сега ще ви разкажем за една доброволческа инициатива на хора,
Коментари Харесай

Преодоляването на невъзможното дава крила на децата с проблеми

Сега ще ви разкажем за една доброволческа самодейност на хора, обединени от концепцията да оказват помощ за изкачването на деца и младежи в неравностойно състояние в планината. Какво е нужно да окажеш помощ на едно дете да види света от високо да повярва, че е значимо, да реализира своите фантазии и да добие чувството, че няма невъзможни  неща? Всичко това става с помощта на Виктория и Захари Недялкови от Самоков, които провеждат планински излети за деца посредством сдружението си " Към върха ".

„ Към върха “ в действителност е Неправителствени организации, основано от Виктория, Захари и Криси, тяхната щерка, която е със спина бифида, а задачата е деца, които нямат опция да вървят, да бъдат качвани в планината. Това е едно семейство, което доста мъчно се оправя с житейските компликации, само че те имат голямо предпочитание да оказват помощ и на други фамилии и да им кажат: Вие не сте сами. “ Да оказват помощ на децата да бъдат качвани не къде да е, а в планината. Защото, на процедура е мъчно да ги преведем през тротоарите и улиците, а какво остава за планината, споделя терапевтът Юлия Банкова, която в подкрепана самодейността на семейство Недялкови провежда " Дните на положителното ".

Самият факт, че се дава опция на едно дете с количка или патерици, да стигне там, където на никое място не би могло, към този момент му дава опцията да усети своята дребна персонална победа. Една такава персонална детска победа дава опция на детето по-късно да направи идната крачка, да преодолее още нещо.
Целия диалог с Юлия Банкова - чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР