Сега ще имаме един прокурорски съвет, който ще бъде общо

...
Сега ще имаме един прокурорски съвет, който ще бъде общо
Коментари Харесай

Ивайло Вълчев: Промените в Конституцията предвиждат политическа намеса в съдебната власт

„ Сега ще имаме един прокурорски съвет, който ще бъде общо взето назначаван от Народното събрание. Това в случай че не е някаква висша политическа интервенция в правосъдната власт, аз не знам. А в последна сметка в съда влиза това, което реши прокурора ".

Той уточни, че сезирането на Конституционния съд е негов дълг

Така депутатът от „ ИТН “ (ИТН) Ивайло Вълчев разяснява измененията в Конституцията , признати дефинитивно през вчерашния ден от Народното събрание.

Според него друга цел на конституционните промени е да се лишават пълномощия на президента.

„ Аз разбирам желанието на съответно тези хора да вземат всичко от ръцете съответно на този президент. Това ще се види, когато стартират да разискват разпоредбите за промяна на шефовете на служби. Учудвам се, че с тези промени не беше отнето правото на президента да се качва по стълбите и да маха от самолета “, разяснява депутатът от Има Такъв Народ.

Според специалиста измененията в главния закон са значимо изискване за правосъдната промяна

Той посочи, че сътрудниците му ва Народното събрание са взели участие в живата верига пред трибуната, проведена от „ Възраждане “ и Българска социалистическа партия, не в отбрана на Паметника на руската войска, а поради измененията в главния закон.

Гледайте целия диалог във видеото!

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР