Сега е моментът да подготвим здравните си системи да влязат

...
Сега е моментът да подготвим здравните си системи да влязат
Коментари Харесай

СЗО: Сега е моментът здравните системи отново да влязат в релси

Сега е моментът да подготвим здравните си системи да влязат още веднъж в релси, да изготвят тактики и да обезпечават здравни услуги отвън отговора на Ковид-19. Това заяви днес ръководителят на районния клон на Световната здравна организация (СЗО) Ханс Клуге, представен от Франс прес.

Той направи този коментар на база изнесени от него данни, че за първи път от септември броят на записаните нови случаи на заразяване за една седмица е под 1 милион души в 53-те страни, за които дава отговор СЗО-Европа (в това число редица страни от Централна Азия).

Броят на новозаразените бележи спад пета поредна седмица, макар че остава висок, заключи той и означи, че броят на новите смъртни случаи също понижава за трета поредна седмица.

Намаляването на новозаразените разрешава да се обърне внимание на браншове, които са били занемарени по време на пандемията, като лекуването на ракови болести или стратегиите за детска имунизация, означи Клуге. Той цитира изследване за 12-седмичен интервал през 2020 година, съгласно което поради КОВИД-19 са били анулирани към 28,5 милиона планувани интервенции.

Намаляването на новите случаи на ковид в Европа дава отдих на управляващите, които към този момент могат да създадат оценка на ограниченията си против вируса и да укрепят здравните системи, акцентира Клуге. 

" Когато случаите от КОВИД-19 са на по-ниски нива в редица страни, както става в този момент, санитарните управляващи имат опцията да се съсредоточат върху оценката и подобряването на ограниченията си " против вируса, заключи той.

Според представено от него проучване в 12-седмичен интервал през 2020 година поради КОВИД-19 са били анулирани към 28,5 милиона планувани интервенции.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР