Седмото издание на Vivacom Регионален грант събра общо 299 иновативни

...
Седмото издание на Vivacom Регионален грант събра общо 299 иновативни
Коментари Харесай

299 проекта ще се борят за финансиране от Vivacom Регионален грант

Седмото издание на Vivacom Регионален грант събра общо 299 новаторски плана, свързани с възстановяване на средата на живот и развиването на локалните общности с фокус върху образованието и опазването на околната среда.

Получените кандидатури са от 26 области, като доминиращ е броят на предложенията, пристигнали от градовете. А броят на всички присъединилите се организации е 264, като няколко от тях са взели участие с повече от 1 план.

За първа година Програмата има авансово избран фокус – обучение и запазване на околната среда, и приема кандидатури, които въвличат локалната общественост и вземат решение настоящ проблем за нея в тези две посоки.

Преобладаващата част от плановете предлага решения за повишение на знанията и прочувствено ангажиране на деца и възпитаници с проблемите на екологията, за възпитаване на позитивно отношение към запазване на природата, за привличане на обществеността за присъединяване в взаимни природозащитни действия, за извеждане от обществената изолираност и насърчаване на уменията на млади и възрастни хора посредством присъединяване в разнообразни просветителни начинания, за повишение на културата на доброволчество и функционалната просветеност, за обогатяване на културния пейзаж в дребните обитаеми места и поддръжка на настоящите читалищни и общински културни дейци.

Целта на Програмата е да подтиква гражданските организации да развиват своите райони, в дребните и огромни обитаеми места, посредством безплатна финансова поддръжка (грант). Общата стойност на фонда в седмото издание на Vivacom Регионален грант е 60 000 лева Като един план може да получи финансиране до 5 000 лева, а продължителността му следва да бъде до 1 година.

Победителите в седмото издание на Програмата ще бъдат определени от 6-членно жури в състав: Веселка Вуткова, шеф „ Корпоративни комуникации” във Vivacom, Ива Дойчинова, публицист и деятел за цивилен дела, Иван Кънчев, съосновател на Сдружение „ Българска история “, Райко Байчев, публицист в онлайн медията Actualno.com, Надя Шабани, шеф на Български център за нестопанско право и най-новия член в журито – Симона Стилиянова, съосновател на „ Основа “ и създател на Zero Waste Sofia.

А трите съществени критерия за плановете са да бъдат с фoĸyc въpxy oбpaзoвaниe или oпaзвaнe нa oĸoлнaтa cpeдa, да въвличат локалната общественост и реализацията на самодейността да взема решение настоящ проблем в обитаемото място. Vivacom Регионален грант се реализира в партньорство с Български център за нестопанско право. Повече информация за Регионалния грант ще намерите на уеб страницата.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР