Седмото издание на младежкия рок фестивал за авторска музика S`COOL

...
Седмото издание на младежкия рок фестивал за авторска музика S`COOL
Коментари Харесай

Ученически рок групи от цяла България забиват на S`COOL ROCK FEST в Пловдив

Седмото издание на младежкия рок фестивал за авторска музика S`COOL ROCK FEST ще се организира на 17 и 18 юни в парк Лаута и ще премине под мотото „ Рокът за едно по-добро бъдеще “, оповестиха от Община Пловдив.

Фестивалът е ориентиран напълно към изяви на училищен рок групи от цяла България . Условията за присъединяване в него са: групата да е формирана от минимум 50+ 1 % възпитаници и да има най-малко 3 авторски песни . На сцената тази година ще се изявят сред 10 и 12 училищен рок групи , които са авансово подбрани от уредниците.

Водещи и ментори още веднъж ще са членове на известни рок групи от родната рок сцена . Известна, потвърдила се и обичана на младежите група, ще закрие фестивала. Преди главните концерти в двата дни ще се организират китарни клиники и уъркшопове като съпътстващи събития, с присъединяване на ментори и преподаватели от водещи школи по китара в Пловдив. По този метод младите музиканти ще имат опция да се срещнат с нови техники на музициране, с концепцията те да бъдат насърчавани да овладяват нови познания, умения и да бъдат подтиквани към творчество .

S`Cool Rock Fest 2023 още веднъж ще се трансформира в събитие, сплотяващо публиката и младите реализатори на стойностната рок музика в едно изцяло прекарване, едно от провокациите в областта на музикалното изкуство в града ни. Основна цел на плана е разпространение на млади гении , поддръжка на тяхното творчество и развиването им като бъдещи създатели.

Фестивалът няма конкурсен темперамент и обичайно всички банди получават дарове от спонсори, вносители на музикална техника, продуцентски компании и други компании от сферата на музикалния бизнес. Проектът е осъществен с финансовата поддръжка на Национален фонд „ Култура ”.

Организаторите от Сдружение „ Активна поддръжка за креативност “ и сътрудници обезпечават всичко належащо за осъществяване на феста – отлична сцена, съвършен тон, неповторимо осветяване и всякаква театрална техника, нужна за положителното показване. На разположение ще бъде и екип, който да подкрепи организационно бандите на сцената и отвън нея.

Ще бъде основан къс филм , който ще показа рок-естетиката, съществуваща отвън нощните клубове – новите стилове в рока, настоящи измежду младото потомство и съвсем непознати за по-възрастните почитатели.

Реализацията на този план е нашия метод за битка с проблемите на съвремието, обогатяването на музикалната просвета и креативния капацитет на младежите. Това е концепция, която е почтена и постижима, стимулира ни да построяваме сходни идейни концепции и да имаме вяра в значимостта на дейностите ни, тъй като са в името младежите – бъдещето на България! Като хора, ангажирани с проучване, показване и разпространение на рок културата, отчитаме нуждата от осъществяване на сходни прояви, даващи опция за насърчаване на качествени цели и приемане на лични рекомендации и препоръки от експерти за бъдещето, личностно и професионално израстване на новото, младото, креативно потомство. Чрез представянето на напълно авторски песни ще подтикваме на младите музиканти в посока на креативност и автентично креативно мислене “, споделят уредниците от Сдружение „ Активна поддръжка за креативност “ .

Проектът е осъществен с финансовата поддръжка на Национален фонд „ Култура ” по „ Програма за възобновяване и развиване на организации в региона на любителското творчество ”.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР