Седмото издание на международната бойна верига SENSHI надмина всички очаквания

...
Седмото издание на международната бойна верига SENSHI надмина всички очаквания
Коментари Харесай

Три български титли, тежки нокаути и много адреналин на SENSHI 7


Седмото издание на интернационалната бойна верига SENSHI надмина всички упования на почитателите на бойните спортове и обезпечи вечер, цялостна с тежки борби, изненадващи нокаути и доста адреналин.

Трима българи си потеглиха с огромните шампионски трофеи на WAKO PRO от арената на SENSHI 7. Световният първенец по кикбокс за експерти и капитан на националния ни тим по кикбокс Атанас Божилов отбрани за повторно Световния пояс на WAKO PRO в категория до 71.8 кг , побеждавайки с единомислещо съдийско решение Слободан Мияйлович от Сърбия в десетия дуел на вечерта. Видео от цялата бойна галавечер може да гледате на американската онлайн телевизия FITE , както и през идващите дни в каналите на SENSHI , Boec.bg и Boec.com.

Петър Стойков и Едуард Алексанян пък са новите Европейски първенци на WAKO PRO . Световният и Европейски муай тай първенец Петър Стойков излезе против Богдан Базюк от Украйна и макар съпротивата от страна на украинеца, справедливо сграбчи осмата си победа от кръга на SENSHI и Европейската шампионска купа в категория до 69.1 кг.

В деветия мач на вечерта българският първенец от национални шампионати по бокс и карате киокушин Едуард Алексанян съумя да надвие на Любо Ялови и да стане новия Европейски първенец в категория до 81.4 кг, след победа в с механически нокаут в петия рунд.

Третата Европейска купа на WAKO PRO в категория 78.1 кг, за която кандидат беше многократният ни републикански първенец по карате киокушин и медалист от международни и европейски киокушин и муай тай шампионати Николай Йоргов, остана при досегашния си притежател Жига Печник. Словенецът бе по-активният от двамата на кръга, като в последните минути на мача Йоргов се впусна в офанзиви, които обаче не бяха задоволителни, с цел да му донесат купата.

Главното събитие на вечерта бе последният 11-и двубой в програмата на SENSHI 7, като в него за Световната купа на WAKO PRO K-1 в категория до 81.4 кг един против различен излязоха Сергей Браун от Германия и Александър Менкович от Сърбия.

Двукратният международен първенец по кикбокс за експерти от Германия за следващ път сподели изключителна игра и международна класа и нокаутира сърбина Александър Менкович в третия рунд, с което стана новият Световен първенец на WAKO PRO в категорията си. Той бе награден и със специфична премия от SENSHI за „ Най-добра бойна техника “.

Мачовете за купите бяха единствено част от тежките и равностойни борби, които SENSHI 7 предложи на българската и задгранична аудитория. Те са и единствено част от българските победи на галата.

Триумфът на българите стартира още с първите две срещи, в които братята Георги и Кристиян Дойчеви победиха съперниците си. Стартът на SENSHI 7 бе даден с дебют на Георги Дойчев, който записа мълниеносен триумф над беларусина Руслан Насибулин по разпоредбите KWU SENSHI в категория до 80 кг., поради който беше награден и със специфичната премия „ Нокаут на вечерта “.

Французинът Жан-Пол Жако бе предизвикването пред Кристиян Дойчев , само че българинът съумя да го победи с механически нокаут. Битката беше по разпоредбите KWU SENSHI, категория до 85 кг.

Българските победи продължиха и в третата среща от седмото издание на интернационалната бойна верига SENSHI. В мач по разпоредбите на KWU SENSHI в категория +90 кг, своя ослепителен дебют направи и Даниел Гълъбаров, който победи с ТКО в третия рунд молдовеца Ион Бричи.

Четвъртият и шестият дуел на вечерта предложиха борби по разпоредбите KWU Full contact и бяха напълно с интернационално присъединяване. В категория 90+ Ахмед Крънич от Босна и Херцеговина надви с единомислещо съдийско решение над Виталий Ишахнели от Русия.

Победата във втория Full contact мач в категория до 85 кг обаче отиде изрично в Русия, след жесток нокаут на Андрей Чехонин над Анлор Дира от Нидерландия във втория рунд. За него Чехонин получи и една от специфичните награди на SENSHI 7 за най-голям военен дух.

Единственият муай тай на вечерта в кат. до 70 кг. приключи с нокаут с коляно във втората част и победа на съветския нееднократен международен първенец по муай тай Артьом Пашпорин над португалеца Дмитро Хлевка .

Адреналинът и напрежението от положителните дуели останаха до последната минута на интернационалното бойно шоу, а още веднъж измежду специфичните посетители, рефери и съдии бяха международните величия от сериите К-1 Гран При Семи Шилт и Петер Артс. Освен че съдийстваха на част от мачовете, К-1 легендите от Нидерландия разясниха и част от дуелите, особено за феновете и почитателите на SENSHI.

На седмото издание на интернационалната верига специфични посетители бяха още ръководителят на лигата и ръководител на Националната асоциация на бойните спортове в България шихан Иво Каменов, шихан Александър Пичкунов, който е общоприет секретар на Световния куокишин съюз (KWU), шихан Рамил Габбасов – изпълнителен шеф на Руския съюз на бойните изкуства и президент на съветската федерация по Всесилово карате, както и супервайзорът на WAKO PRO Горан Шимулина и ръководителят на съдии на кръг от WAKO Юри Лахтиков.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР