Седмото издание на кино-литературния фестивал Синелибри ще се проведе от

...
Седмото издание на кино-литературния фестивал Синелибри ще се проведе от
Коментари Харесай

Синелибри 2021 - Божествена комедия през октомври

Седмото издание на кино-литературния фестивал Синелибри ще се организира от 2 до 31 октомври в София и още седем града в България: Пловдив, Варна, Бургас, Велико Търново, Габрово, Благоевград и Стара Загора, оповестяват уредниците. Тази година кинофорумът, въодушевен от литературните произведения и техните тълкования, е под мотото " Божествена комедия ", в чест на Данте Алигиери, отбелязвайки 700 години от гибелта му.

Официалната визия на фестивала е дело на надарената художничка и образен актьор Мария Налбантова. Мария е възпитаничка на Националната художествена академия, взела участие в изложения в Испания и Франция и е отличена с доста награди у нас и в чужбина. Тя се изявява в региона на актуалните образни изкуства, като опитва с разнообразни медии и техники. Венецът влияе и като знак на четене, гледане и схващане. През всяко листенце " наднича " именит създател и внушава посланието, че е невъобразим без своята аудитория.

По традиция програмата планува два състезанието: за пълнометражен игрален филм и за късометражен филм. В синхрон с концепцията и основната визия за фестивала кинопродукциите отвън формалния конкурс са разпределени в седем модула, в това число Седмото небе, Седмото изкуство, Седемте морета, Седем чудеса, Лирата на Аполон, Плеяда, Седемте джуджета. Всеки модул се състои от седем кино лентата. Модулът с филми, включени в влиятелния интернационален конкурс за пълнометражен игрален филм, носи името Плеяда и обгръща 7 кино лентата със " звезден статут ", колкото са Плеядите в древногръцката митология, а късометражните филми, включени в програмата, са обединени в модула Седемте джуджета. Зад седемте струни на Лирата на Аполон, която символизира добродетели като сдържаност и равновесие, стоят 7 равностойни международни министър председатели.

Началото ще бъде маркирано с гала, която ще се организира на 2 октомври, а билетите за откриването ще се продават от 1 септември. Предвид комплицираната здравна конюнктура и тази година фестивалът ще има редом цифрово издание в платформата Neterra TV.

Очаква се кино-литературните министър председатели да бъдат посетени и от специфични посетители - режисьори, сценаристи, артисти, продуценти, светила на европейската кино и литературна сцена при строго спазване на всички ограничения, гарантиращи здравето и сигурността на феновете. Предстои да бъдат оповестени авторитетните представители на журито и заглавието, което ще открие фестивала при започване на октомври.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР