Седмици преди Световната банка да се откаже от изготвянето на

...
Седмици преди Световната банка да се откаже от изготвянето на
Коментари Харесай

Външни съветници възразили относно доклада Да правиш бизнес на СБ

Седмици преди Световната банка да се откаже от правенето на знаковия си отчет " Да правиш бизнес " в резултат на изобличаващо без значение следствие, група от външни съветници е предложила преразглеждане на рейтингите, с цел да се лимитират напъните на страните за манипулиране на техните резултати, съобщи Ройтерс.

Преглед, съдържащ 84 страници и направен от високопоставени учени и икономисти, включително и някогашния колумбийски финансов министър, беше оповестен на уеб страницата на Световната банка през вчерашния ден към три седмици, откакто е бил връчен на основния икономист на банката Кармен Райнхарт.

Миналия четвъртък Световната банка разгласи, че повече няма да изготвя отчета " Да правиш бизнес ", акцентирайки като причина вътрешни одити и без значение следствие, които открили, че високопоставени фрагменти на банката, включително и Кристалина Георгиева, която в този момент оглавява Международния валутен фонд, са упражнили напън за смяна на данни в интерес на Китай. Георгиева изрично опроверга изводите на одитите и самостоятелното следствие.

Прегледът, оповестен на уеб страницата на Световната банка, е квалифициран от група, образувана от банката през декември предходната година, откакто серия от вътрешни одити е разкрила нередности в данните в отчетите за Китай, Саудитска Арабия, Обединените арабски емирства и Азербайджан. В прегледа се насочва апел за премахване на нередностите и за промени за реализиране на " методологичната почтеност " на отчета " Да правиш бизнес ". В прегледа се приказва за " модел на държавни старания за интервенция " в резултатите в отчетите за минали години.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР