Седмица след конкурса за директор на Младежкия театър в Министерство

...
Седмица след конкурса за директор на Младежкия театър в Министерство
Коментари Харесай

Борис Панкин разкри как се е провел конкурсът за шеф на Младежкия театър

" Седмица след състезанието за шеф на Младежкия спектакъл в Министерство на културата: Never give up! Никога не се предавай! Да се предадеш не е в разбиранията ми. " Това написа във фейсбук известният режисьор Борис Панкин, който е един от четиримата шефове за поста на Владимир Люцканов. Самият Люцканов управлява трупата от 16 години.

Официални резултати от състезанието към момента не са оповестени от Министерство на културата, въпреки че съгласно предварителната информация комисията по избора е дала за одобрение своето решение на министъра на културата Атанас Атанасов.

Ето още какво показа Борис Панкин, който е и учител в Американския лицей в София. Той има зад тила си сложени близо 100 спектакъла и мюзикъли в трагични и оперни театри:

" Да си шеф на театър/опера/филхармония/балет и да си самовъзлагаш да режисираш/дирижираш/хореографираш не е в разбиранията ми. Да си шеф на еднакъв театър/опера/филхармония/балет 15/20/25 и повече години, не е в разбиранията ми.

Да си изгубил конкурс за шеф на спектакъл и да се явиш на идващия ден, като член на комисия, която взема решение шефовете на главните столични театри и на няколко отвън столични, под прикритието на синдикалната си принадлежност, не е в разбирането ми.

Да се изнасят оценъчните карти на претендентите и да се връща подготвен протокол с класирането, не е в разбиранията ми. Да се внасят разпечатани пликовете с концепциите на претендентите и да се раздават на членовете на комисията, не е в разбиранията ми.

Да се вкарва фиктивен в правилника времеви правилник за представянето на претендентите, не е в разбиранията ми. Да си член на комисия в конкурс за шеф на спектакъл и да не зададеш нито един въпрос към който и да се от претендентите, не е в разбиранията ми.

Да криеш концепциите на претендентите от данъкоплатците, от тези, които с налозите си устояваме и министъра и театрите и да не се знае, кой, по какъв начин и защо ще харчи парите ни, не е в разбиранията ми. Да си шеф на шефовете, само че да назначаваш със заповед други хора, да ти изберат служителя, не е в разбиранията ми.

Да не се помирявам с батки-подбалканци, чиновници-холограми, масони-орешарци, батки-интересчии, партийци-лапачи, фосили-алкохолици, хора-ануси - всички преплетени като свински вътрешности в четвърт вековния преход, Е в разбиранията ми.

Да вярваш, че Светът върви напред, а не обратно Е в разбиранията ми. Да си уверен, че нежното положително е в основата на Светът, Е в разбиранията ми. Да знаеш, че макар мерзостта има смисъл, Е в разбиранията ми.
Никога не се предавай! Never give up! "
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР