Седмица, след като съпругата му проговори за болестта му, фронтотемпоралната

...
Седмица, след като съпругата му проговори за болестта му, фронтотемпоралната
Коментари Харесай

Съпругата на Брус Уилис за заболяването му: Научих, че деменцията е тежка

Седмица, откакто брачната половинка му проговори за заболяването му, фронтотемпоралната деменция, Брус Уилис бе сниман от папараците на разходка с телохранителя си.

Екшън звездата
от емблематичния шлагер " Умирай мъчно ", която постави завършек на кариерата си, откакто беше диагностицирана с афазия и по-късно с деменция, към този момент не напуща доста постоянно фамилния дом. А в редките сходни случаи го съпровождат другари или най-малко телохранителят му. 

Ема Хеминг Уилис, брачната половинка на 68-годишния Брус, сподели единствено преди дни, че не може да знае сигурно дали сътрудникът й е наясно с заболяването , от която страда. Жената, от която Уилис има две дъщери, се появи в шоуто " Today " и описа какво значи диагнозата деменция както за страдащия, по този начин и за неговите близки. Тя е тази, която се грижи най-вече за Брус. 

" Това, което научих е, че деменцията е тежка. Трудна е за диагностицирания човек. Тежка е за фамилията. И не е по-различно за Брус или мен или нашите девойки. И когато споделям, че е фамилна болест, в действителност е  така. Мисля, че това е благословия и проклинание. Знаейки какво се случва с Брус, това го прави малко по-лесно ", сподели брачната половинка на Брус, обяснявайки, че е добре, че е осъзнала какво значи заболяването, даже и да е мъчително. 

На последните папарашки фотоси Брус Уилис се появява в кола, на седалката вдясно от водача, на разходка из квартал на Лос Анджелис, съпроводен от телохранителя си. Усмихнат, с бейзболна шапка и спуснат прозорец, звездата изглеждаше, че се любува на излизането и че се оглежда с любознание.

Съпругата на Брус Уилис Ема Хеминг се обърна към Instagram във вторник, с цел да насочи прочувствена молба към своите почитатели на фона на заболяването на нейния брачен партньор. 

Брус има фронтотемпорална деменция (FTD), рядка форма на деменция, а Ема работи интензивно, с цел да увеличи осведомеността за заболяването, споделяйки разочарованието си от " неуважителния " метод на лекарите към положението на нейния брачен партньор.

Основните способи за лекуване на положението са говорна и езикова терапия за възобновяване на отзивчивите функционалности и проучване на нови способи на изложение. 

" Сега съм раздразнена ", стартира тя. " Когато така наречен медийни лекари приказват за деменция, те споделят " Болестта на Алцхаймер и друга деменция ", фронтотемпорална деменция FTD е " другата деменция " и позволете ми да ви кажа нещо за това заболяване. То е действително, то е някъде там и ще ви сложи на колене. Мисля, че е неприятна услуга и е безусловно неуважително тези " други деменции " да бъдат сложени в тази категория. Мисля, че е в действителност значимо за нас да знаем какви са тези болести и да ги назовем както е, тъй като там е объркването ", безапелационна бе Ема, която дружно с някогашната брачна половинка на Брус Уилис Деми Мур и всичките му деца са неразделно до артиста в тежките дни на болест и неустановеност.

Какво е фронтотемпорална деменция?

Фронтотемпоралната деменция е най-често срещаната форма на деменция при хора под 60 години и няма лекуване за заболяването. FTD визира еднообразно мъжете и дамите. Повечето случаи се диагностицират при хора на възраст 45-65 години, макар че може да засегне и по-млади или по-възрастни хора.

Симптомите на FTD стартират последователно и прогресират устойчиво и постоянно включват трагични промени в държанието като псувни, нарушена преценка, прочувствено оттегляне от другите, загуба на сила и по-рядко говорене. 

Проблемите с речта на Брус в началото са го диагностицирали с афазия, положение, което затруднява хората да приказват, четат, схващат и пишат. 

Много хора, страдащи от това положение, вършат неточности с метода, по който формулират изреченията - да вземем за пример избират неверна дума или погрешно сглобяват думи, вършат неточности с метода, по който сформират изреченията.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР