Седмица, след като премиерът Бойко Борисов разпореди уволнението на главния

...
Седмица, след като премиерът Бойко Борисов разпореди уволнението на главния
Коментари Харесай

Банката за развитие още няма ново ръководство

Седмица, откакто министър председателят Бойко Борисов разпореди уволнението на основния изпълнителен шеф на държавната Българска банка за развиване Стоян Мавродиев, финансовата институция към момента е без ново управление.

Неяснотите към фрагментите, които ще застанат отпред на ББР, витаят в миг, когато управляващите утвърдиха 1.4 милиарда лева за държавната банка, с които тя би трябвало да изиграе основна роля за поддръжката на дребния и междинния бизнес в рецесията с Covid-19.

Единствената вписана в Търговския указател смяната е назначението на четвърти изпълнителен шеф. Това е досегашният основен финансов шеф на ПИБ Живко Тодоров, за който ББР публично заяви, че към този момент е нов член на управлението.

По неофициална информация името на Тодоров е препоръчано от финансовото министерство и влизането му в управата е квалифицирано още преди експлоадирането на абсурда с поредна противоречива кредитна интервенция на ББР под управлението на Мавродиев.

Живко Тодоров е в банковия бранш у нас от 1997 година Професионалната му кариера стартира през 1997 година в ING Bank – клон София, където до 2012 година заема поредно длъжностите действен счетоводител, финансов контролер, основен финансов шеф и член на управителния съвет за България. В интервала 2012-2014 година е основен финансов шеф и член на управата на клона на Алфа Банк у нас, а от 2014 година до март 2020 година Тодоров е основен финансов шеф и управата на Първа капиталова банка.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР