Седмица преди вота кандидат за кмет на созополското село Зидарово

...
Седмица преди вота кандидат за кмет на созополското село Зидарово
Коментари Харесай

Битият кандидат за кмет в Бургаско: Следен съм от дни. Мълчаха и ме удряха

Седмица преди вота претендент за кмет на созополското село Зидарово беше атакуван през нощта против неделя от двама маскирани мъже. Христо Бардуков е настанен за лекуване в хирургията на бургаската болница с пострадвания по тялото и счупено ребро. Има арестувани по случая. От полицията работят по разнообразни версии, измежду които и нахлуване поради изборите.

По думите на нападнатия на улицата пред дома му двама мъже с качулки го напръскали с пикантен спрей и почнали да го удрят. " Чух стъпки зад тила си, просто се обърнах и усетих страшна болежка в очите от спрей - не подобен газообразен, ами течен. И оттова удари с палка, повалиха ме на земята, избави ме това, че говорех по телефона и почнах да викам: " Нападат ме, атакуват ме! " И те се усетиха и избягаха, но до момента в който избягат, отнесох удари в главата, в ребрата. Предполагах, че ще кажат нещо, а те мълчаха и удряха ", споделя Бардуков пред bTV.

Кандидат-кметът твърди, че е наблюдаван от дни.

" Мой другар е видял преди няколко дни в двора да обикалят двама души, най-вероятно същите тези двама. Тогава направихме засада в двора, само че забавното е, че камерата не ги беше хванала и аз се споделих, че е параноя. И не обърнах внимание. После получих по телефона позвъняване от прикрит номер, на който също получих директни закани, и тях ги подцених. Явно не би трябвало да се подценяват тези неща ", разяснява още потърпевшият.

Иззети са записи от камери за видеонаблюдение от прилежащи къщи. Зидарово е едно от най-големите и основни села в община Созопол. За гласа на общо 800 гласоподаватели спорят двама претенденти за кмет. 

" Към момента е формирано досъдебно произвеждане и напъните на чиновниците от отдел " Криминална полиция " и Районното ръководство в Созопол са ориентирани за това да се откри оптимално бързо самоличността на причинителите на нападението, както и аргументите за въпросното действие ", разгласи представителят на полицията в Бургас Цветелина Рандева.

Вчера Българска социалистическа партия остро осъди нападението против претендента им за кмет. Това е неприемлив акт на принуждение и ненавист, който по никакъв метод не можем да приемем. Не можем да приемем и стоманените палки, и бухалките на маскирани и въоръжени мъже да заемат мястото на политиките и причините, предлагани от претендентите за локална власт, декларират социалистите. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР