Седмица преди президентските избори в Северна Македония седемте кандидати подадоха

...
Седмица преди президентските избори в Северна Македония седемте кандидати подадоха
Коментари Харесай

Най-много дарения за предизборната си кампания е получила кандидатът за президент на РС Македония, издигната от ВМРО-ДПМНЕ

Седмица преди президентските избори в Северна Македония седемте претенденти подадоха първи доклади за постъпилите дарения за предизборната им акция, които към този момент са качени на уеб страницата на държавната одитна институция в страната.

Според тях, най-вече дарения са постъпили в сметката на претендента за президент на ВМРО- ДПМНЕ Гордана Силяновска- Давкова, в която има над 323 000 евро, дарени от 526 физически лица, даренията за претендента на обединението от албанските опозиционни партии „ Заслужава си “ Арбен Таравари са към 8500 евро, Максим Димитриевскии ръководител и претендент от придвижването ЗНАМ, е получил към 7000 евро от дарения. Според докладите Стево Пендаровски, подсилен от СДСМ и Буяр Османи, повдигнат от най-голямата албанска партия ДСИ нямат декларирани дарения, претендентът на Левица Биляна Ванковска има към 17 000 евро от дарения за предизборната акция, а претендентът за президент, повдигнат от ГРОМ Стевчо Якимовски има към 15 000 евро дарения, като и двамата са дарили за акцията си и персонални средства- Якимовски 2500, а Ванковска съвсем 3000 евро.

И седемте претенденти за президент на страната са подали в законовия период първичните си доклади, които се отнасят до получените дарения. С измененията в Изборния закон на Република Северна Македония всички разноски за акцията би трябвало да бъдат показани в общия финансов доклад след изборите. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР