Седмица преди края на 48-ото Народно събрание депутатите с последен

...
Седмица преди края на 48-ото Народно събрание депутатите с последен
Коментари Харесай

Приеха на първо четене промените в Закона за съдебната власт

Седмица преди края на 48-ото Народно заседание депутатите с финален опит за Съдебна промяна. Това се прави с промени в Наказателно-процесуалния кодекс и Закона за правосъдната власт, с които се вкарва механизъм за надзор над основния прокурор. За да станат факт измененията би трябвало да бъдат гласоподаване на две четения до 3-ти февруари, когато 48-ият парламент би трябвало да бъде разхлабен от президента. 

Депутатите одобриха на първо четене измененията в Закона за правосъдната власт. От регистрирани 178 депутати гласоподаваха 194 по данни на Народното събрание, инфирмира Нова.
-->
Цвета Рангелова от „ Възраждане ” изясни, че предлаганите от тяхната партия промени са залегнали, с цел да може с минимална законодателна техника да реализират надзор върху тримата огромни.

Мирослав Иванов от Политическа партия я упрекна: „ вие не оферирате нищо ново и нищо свястно във връзка с механизма за надзор на основния прокурор ”.

Според Христо Иванов „ това е форма на комунизъм а комунизма е неразрешен ”.

За Бойко Рашков от Политическа партия: „ това погрешно политическо танго докара до това предложение. Идеята си заслужава да се възвърне независимостта на националната следствена работа ”, сподели той. „ Разследването било комунизъм … мерете си приказките ”, прикани той.

Радомир Чолаков от ГЕРБ изясни: „ Възраждане ”, концепцията е доста симпатична тъй като те в действителност оферират нещо новаторско ”.

На друго мнение бе депутатът Искрен Митев от Политическа партия – „ къде се чуло и видяло вълка да хвали ловеца ”.

Десислава Атанасова от ГЕРБ се опита да ограничи фауната в депутатските изказвания – „ Думите като звяр и вълк може би са в закона за горите… ”.

За Йордан Цонев от Движение за права и свободи има единствено един механизъм за прокситата - арбитър да го прави. „ Защото има организация Съюз на съдиите и те овладяха огромна част от тази система ”.

За Христо Иванов - „ Европа благата тя на нея казусът й е че не слуша Движение за права и свободи, а избрани кръгове. Няма да съсне с тези нарадиви. По-високо ….. майстори ”.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР