Седмица преди евроизборите сме свидетели на мазало. Това каза в

...
Седмица преди евроизборите сме свидетели на мазало. Това каза в
Коментари Харесай

Съветник на президента: В ГЕРБ едните се бият докрай, а другите се подготвят за измъкване

" Седмица преди евроизборите сме очевидци на " мазало ". Това сподели в обзорното предаване " Това е България " на Радио „ Фокус " политологът проф. Александър Маринов.

Той изясни, че в ГЕРБ се следят две трендове: едните се бият до дъно, а другите се приготвят за изплъзване. В ГЕРБ има разнобой и това е ясно, без значение от опитите им да се внушава оптимизъм и воля за победа. " Панаирите от през вчерашния ден и през днешния ден звучат неубедително. Няма към този момент хъс и убеденост в успеха ", сподели още политологът.

" Оттеглянето от ГЕРБ от бизнес средите и от хора, които преди този момент са им помагали, е почнало. Той дефинира като проблем, че през последните две години опозицията не съумява да капитализира нищо от пропадането на своя главен конкурент. Според политолога единственото, на което те разчитат, е възходящото предпочитание в обществото ГЕРБ да си отиде. „ Ако помислим, какво съставлява акцията на Българска социалистическа партия, ще забележим, че за в този момент няма изцепки, само че липсва чувството за опция нито по европейските въпроси, нито по вътрешната политика ", разяснява анализаторът.

„ Необходими са добре обосновани и цялостни оферти, с цел да се изкоренят пороците, на които см е очевидци. Всеки ден има кавги и съвсем всеки ден оставка ", сподели още Маринов. Според него Борисов знае, че има десетки съществени мотиви да излезе нов следващ скандал, по тази причина основава настройка, че това са фишеци, само че всички знаем, че това е единствено върхът на айсберга ". Намираме се в преходния интервал, в който витае чувство на липса на опция, посочи проф. Александър Маринов.

„ Обществото все по-настойчиво ще стартира да търси и да създава опция, каквато партиите на статуквото не са подготвени да предложат. Променят се освен играчите и съдиите, само че и разпоредбите на играта. Навлизаме в нов интервал, който не можем да си разбираем с опита от последните десетилетия ", разяснява той и добави, че няма подготвен авариен тим, а публиката е освен аудитория, само че и състезател.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР