Седмица под знака на войната на Русия в Украйна, която

...
Седмица под знака на войната на Русия в Украйна, която
Коментари Харесай

Седмица под знака на войната

Седмица под знака на войната на Русия в Украйна, която разсъдъкът мъчно осмисля, а сърцето не желае да одобри, тъй като елементарни хора заплащат цената, до момента в който Великите сили си мерят бойната техника и сферите на въздействие. Седмицата беше белязана от историите на разграничени фамилии и разрушени ориси и сложи на тест човечността ни. България изтегля стотици наши сънародници и жители на Украйна. Там е най-голямата ни историческа диаспора.

От през днешния ден страната провежда ежедневни автобусни линии , които да транспортират у нас български жители и жители с бесарабски генезис – от румънско-украинската и молдовско-румънската граница до Варна. Вълна от съпричастност в цяла България.

Над 1,5 млн. лв. бяха събрани за първите 5 дни от благотворителната акция на Българския червен кръст в помощ на Украйна. Обикновени хора отвориха домовете и сърцата си, с цел да оказват помощ. Спешна съгласуваност на държавните институции желаеха хотелиери, подслонили бежанци от Украйна.

Бизнесът е подготвен да обезпечи работа на 200 хиляди бежанци от Украйна, само че работодателите упорстват за облекчени процедури. Държавата даде обещание по 40 лв. отплата дневно за хотелите, приютили бежанци. Негативните стопански резултати от протичащото се в Украйна предстоят.

Министърът на защитата се раздели с поста си . Премиерът изиска оставката на Стефан Янев, поради нежеланието му да назова протичащото се в Украйна война. Прокуратурата уличи в шпионаж съветски посланик и български военачалник от запаса. България изгони двама съветски дипломати. България означи 144 години от Освобождението от османска власт с тържествени церемонии, венци и цветя в памет на починалите, с молебени за мир и с спорни усеща. По традиция, хиляди българи изкачиха историческия връх на свободата Шипка. И тази година високомерен от политически разногласия. Премиерът и ръководителят на Народното събрание, които също се качиха на Шипка, бяха освиркани, а изявленията им заглушени с крясъци: „ Оставка “ и „ Предатели “.
Подробности за тези и други вести от седмицата чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР