Седми ден на протести в Скопие срещу френското предложение за

...
Седми ден на протести в Скопие срещу френското предложение за
Коментари Харесай

Седми ден на протести в Скопие срещу предложението на Макрон

Седми ден на митинги в Скопие против френското предложение за участието на районен съд Македония в Европейски Съюз. В неделя вечер хиляди жители още веднъж се събраха на митинг-шествие , което стартира пред държавното управление и доближи до постройката на Народното събрание, съобщи организация МКД.

Протестиращите развяват македонски флагове, а плакатите гласят " Все отново ще победим ", " Спрете българизацията ", " Ние не преговаряме с фашисти " .

Демонстрантите, подкрепени главно от опозиционните партии, са срещу предлагането на Франция за разрешаване на разногласието с България и започване на договаряния с Европейски Съюз.

В събота поради мюсюлманския празник Курбан Байрам митинг не се организира, не беше проведен и в петък, когато недоволството беше изразено посредством блокади в Скопие. Протестиращи стопираха придвижването и основните пътища Щип - Велес, Струмица - Радовиш и Плетвар - Прилеп.

В предходните дни на митинги имаше конфликти с полицията . На доста здания бяха нанесени материални вреди, а управляващите в РСМ приканиха хората да показват недоволството си без принуждение.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР