Седемнадесет свои платна, сътворени за два месеца представя в Пловдивския

...
Седемнадесет свои платна, сътворени за два месеца представя в Пловдивския
Коментари Харесай

17 мига от живота показва художничката Златка Шеткова

Седемнадесет свои платна, сътворени за два месеца показва в Пловдивския културен институт художничката Златка Шеткова. Те са обединени в тематиката „ Елементи “, като преплитат усещенията на авторката за измеренията напразно, морето и огъня.

Връзката сред трите детайла са обрисувани в платната „ О, татко… О, майко… “, „ В прегръдката на огъня “ и „ Целувката на живота “ и са отдадени на родителите на художничката.

Те са въодушевени от поезията, танца и спонтанното прекарване на нейната сестра Нели: „ О баща, води ме за ръка./Не позволявай да изгубя пътя./О, майко, погали ме по главата/ и ме постави в скута си. / Прегърнат от огъня, /обсебен от светлината, / загивам в целувката на живота. “

Златка Шеткова съчетава разнообразни техники – от пастел, акрил до масло. Повечето от картините са основани от януари до началото на март тази година.

„ Златка Шеткова е превъзходен живописец и родена за нови неща, която пресъздава духовното и невидимото и го споделя със фена, който обича “, сподели при разкриване на изложбата скулпторът Лина Маджарова.

Тя разяснява, че в картините е пресъздадена креативната сетивност и търсещия дух на авторката, която повече от 10 години пътува по света, като се открояват нейните визити в Индия, заредени с страсти и ентусиазъм.

„ Елементи “ е четвърта галерия за авторката. Нейни картини и портрети са владеене на частни сбирки в Япония, Индия, Турция, Финландия, Америка, Германия и Австрия.

Изложбата „ Елементи “ на Златка Шеткова е открита до 13 април 2018 година в експозиционната зала на Пловдивския културен институт. /Марица.бг
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР