Седемнадесет рози бяха засадени в розовата градина зад Националния дворец

...
Седемнадесет рози бяха засадени в розовата градина зад Националния дворец
Коментари Харесай

Засадиха още 17 рози в градината зад НДК в знак на почит към донорите на органи

Седемнадесет рози бяха засадени в розовата градина зад Националния замък на културата ( НДК ) в София , в символ на респект и благодарност към донорите на органи и техните близки.

Инициативита е на Изпълнителна организация „ Медицински контрол “ (ИАМН) за разпространение на смисъла и смисъла на донорството и трансплантацията. На събитието участваха трансплантирани, близки на донори, както и представители на „ Медицински контрол “.
 рози до НДК Българска телеграфна агенция
Пред публицисти шефът на ИАМН Иванка Динева сподели, че по традиция всяка година в розовата градина се засаждат толкоз рози, колкото донори е имало през годината. Динева изясни, че самодейността е почнала през 2020 година, а това е четвъртото посаждане на рози.

Розовата градина е основана през 2020 година от Министерството на здравеопазването и ИАМН, по самодейност на Сдружението на пациентите с дихателна непълнота и белодробна трансплантация. Тя символизира признателността и благодарността на трансплантираните хора към донорите и техните фамилии. Всяка година „ Медицински контрол “ прибавя в градината рози на брой, колкото са осъществените донорски обстановки.

В България, към 6 октомври 2023 година, 849 български жители чакат за трансплантация на органи , съобщиха от ИАМН. От началото на годината до момента са осъществени 17 донорски обстановки, дали късмет за живот на 42-ма души. Извършени са 141 трансплантации на хемопоетични стволови кафези, както и 685 тъканни трансплантации, обясниха от организацията. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР