Седемминутна инжекция за лечение на рак ще бъде въведена в Англия като първа в света

...
Имунотерапията атезолизумаб, известна също като Tecentriq, обикновено се прилага на
Коментари Харесай

Имунотерапията атезолизумаб, известна също като Tecentriq, обикновено се прилага на пациенти интравенозно, директно във вените им чрез капково вливане.

Но след одобрение от Агенцията за регулиране на лекарствата и здравните продукти (MHRA), стотици пациенти ще могат да преминат към получаване на лекарството чрез инжектиране.

Това отнема около седем минути - в сравнение с между 30 и 60 минути за интравенозно кръвопреливане.

Лечението се прилага на пациенти с редица ракови заболявания, включително белия дроб, гърдата, черния дроб и пикочния мехур.

Лекарството е известно като " инхибитор на контролни точки" и действа, като помага на имунната система да открие и убие раковите клетки.

Прочетете още:
Рак на момчето е открит след падане в парка
Министрите потвърждават плановете за бракуване на две трети от цели за рак

Целта за рак е отменена

NHS England заяви, че очаква повечето от около 3600 пациенти, започващи лечение с атезолизумаб всяка година, да преминат към инжекцията.

Но добави, че пациентите, получаващи интравенозната химиотерапия в комбинация с атезолизумаб може да остане при кръвопреливане.

„Първото в света“ въвеждане на лечението ще означава, че „стотици пациенти могат да прекарват по-малко време в болницата и ще освободят ценно време в NHS отделения за химиотерапия", каза националният директор по рака на NHS England професор Питър Джонсън.

"Поддържането на възможно най-доброто качество на живот на пациентите с рак е жизненоважно, така че въвеждането на по-бързи подкожни инжекции ще направи важна разлика."

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР