Седемкратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън се определи

...
Седемкратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън се определи
Коментари Харесай

Хамилтън се чувства като „мишена“ след поредния контакт с Верстапен

Седемкратният международен първенец във Формула 1 Люис Хамилтън се дефинира като „ цел “ след контакта си с Макс Верстапен при първия рестарт в снощната Гран При на Сао Пауло.

На „ Интерлагос “ нидерландецът опитва да изпревари своя противник при прекосяването на завои 1 и 2 в седмия тур на надпреварата. Той бе от външната страна на първата крива, само че от вътрешната за втората. Точно както и на „ Монца “ предходната година обаче двамата се удариха, а след контакта Хамилтън потъна до дъното на топ 10, до момента в който Верстапен трябваше да влиза в бокса за промяна на предно крило. 

Пилотът на Ред Бул бе осъден с 5 секунди за този случай, който е неговият 4-ти по-сериозен с Хамилтън от началото на 2021 година насам. Освен на „ Монца “ предходната година те се удариха още на „ Силвърстоун “ и в Джеда, а също така бяха доста близо един до различен в стартовете на „ Имола “ и „ Каталуния “.
 Верстапен се оплака от Хамилтън след удара Верстапен се оплака от Хамилтън след удара
„ Не се тормозя. Аз нямам терзания, мисля. Мисля, че е обикновено да се превърнеш в цел, когато имаш огромни триумфи. Но няма проблем. Това не е нещо, с което да не съм се справял и преди “, отговори Хамилтън в отговор на въпроса дали съгласно него Верстапен има характерен проблем с него.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР