Седемгодишното момиченце, което беше изведено от къщата на доведения си

...
Седемгодишното момиченце, което беше изведено от къщата на доведения си
Коментари Харесай

Директорът на училището на детето, живяло в кокошарник: Даваше противоречива информация

Седемгодишното момиченце, което беше изведено от къщата на доведения си татко, поради малтретиране и насила да спи в сграда на двора, е  витално и пламенно дете и се оправя доста добре с образователния материал, сподели пред публицисти шефът на учебното заведение в с. Крушовица Дарина Стоянова. Днес в учебното заведение на посещаване бе просветителният министър Галин Цоков, дружно с началника на Регионалното ръководство на образованието Лорета Колева.

Според шефа момиченцето се е изявявало и като един от водачите в класа, свободно е общувало с учителите и нищо в държанието му не е сочело, че има проблеми вкъщи. В същото време детето е давало спорни пояснения за протичащото се в къщата, говорейки за нещата умерено, все едно е приказка, описа Дарина Стоянова.

„ Според това, което имаме като психически познания, нищо не ни даде сигнал, че това дете е подложено на тормоз. Едва откакто видяхме синини по него, тогава към този момент взехме решение, че очевидно има нещо. То даваше много спорна информация, обяснявайки, че по този начин си е говорело и в детската градина или пък споделяше „ Той като излъга, аз за какво да не излъжа? “, напълно по детски реагираше “, изясни Стоянова.

По думите ѝ в учебното заведение не са знаели, че спи в сграда в градината. „ Казваше единствено, че там, където спи, има доста паяци. В един от последните дни, в които пребиваваше при нас, я заведох в дирекцията и ѝ демонстрирах, обяснявайки, че лелите следобяд в петък събират паяжините по коридора, в класните стаи и тук в дирекцията може да има паяжина. И тя сподели: „ Е, то тука няма толкоз паяжини, колкото при мен “, само че ние към този момент бяхме подали сигнала и чакахме да забележим какво ще се случи “, сподели още шефът на учебното заведение.

Тя изясни, че още при започване на образователната година от фамилията са предизвестили да не позволяват никой различен до детето, с изключение на тях. В учебното заведение най-често идвал пастрокът, защото майката била заета с грижи за дребното им дете, само че постоянно показвал угриженост за детето, интересувайки се има ли потребност от нещо, има ли купони за обяд.

Детето сега е настанено при родственици в друго обитаемо място, където още веднъж посещава учебно заведение, съобщи Българска телеграфна агенция.

За случая оповестиха преди два дни от Районна прокуратура-Враца. Проверка правят и от районната конструкция на Агенция обществено подкрепяне.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР