Седеметажен апартхотел, двуетажен паркинг и бистро с археологическа експозиция ще

...
Седеметажен апартхотел, двуетажен паркинг и бистро с археологическа експозиция ще
Коментари Харесай

Какво и кой ще строи върху разкопките зад Дома на науката и техниката?

Седеметажен апартхотел, двуетажен паркинг и бистро с археологическа експозиция ще се появят на ул. „ Цариброд “ 30 зад Дома на науката и техниката, научи Moreto.net. Строителната площадка е разкрита при започване на септември, а дейностите се чака да бъдат завършени до 36 месеца.

Имотът, които се простира на 1.5 дка, е частен. Според капиталовото предложение, показано пред Регионалната ревизия по околната среда и водите при започване на годината, възложител е „ Сентер консулт “ ЕООД. Справка на Moreto.net с Търговския указател сподели, че едноличен притежател на сдружението е „ Дженюин истейтс “ ЛТД.

Става дума за задгранично юридическо лице от Кипър. То е същото, което има и сдружението, което ще строи на мястото на съборения Дом „ Младост “. Управител и на двете компании, ангажирани с варненските обекти, е Пламен Бойчев Василев.
Пространството е напълно проучено още през 1982 година. От разкопките по това време има непокътната документи, дневник, фотоси, проекти и други Съгласно тогавашните разпореждания откритото е било покрито с пясък. За няколко седмици насипът се в профил от археологическия обект, с цел да могат да бъдат разкрити още веднъж старините.
Идеята е те да бъдат съхранени и да притеглят гости. Открити са нови зидове и допълнения към стените от остарелия Одесос. На мястото на парцела върви и линията на крепостната стена, която минава и през градинката на ул. " Цар Симеон I ", тя продължава и под самата постройка на Дома на науката и техниката, описа по време на разкопките техният началник доцент Валери Йотов от РИМ.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР