Седем циркови артисти, акробати, четирима музиканти, впечатляващ декор и сцена,

...
Седем циркови артисти, акробати, четирима музиканти, впечатляващ декор и сцена,
Коментари Харесай

#ClimateOfChange: Съвременен цирк разказва за климатичните промени

Седем циркови актьори, акробати, четирима музиканти, впечатляващ фон и сцена, и доста истории за описване. Това са единствено част от цифрите, описващи актуалния цирков театър навън " WeLand ", който ще нахлуе в 10 европейски града това лято, като част от #ClimateOfChange – информационна акция на италианската организация WeWorld и още 15 европейски сътрудници, целяща да осведоми младежите за връзката сред измененията в климата и климатичната миграция.

У нас събитието се провежда под шапката на 11-ото издание на Мини Арт Фест, като сили сплотяват фондация " ЕкоОбщност " и фондация Мини Арт, с цел да основат една магия от изкуство и мотивиращи послания за нашата роля в опазването на природата. На 23, 24 и 25 юли на паркинга пред Стадион " Академик " в София ще имате опция да посетите циркови работилници, голям брой спектакли и арт съоръжения, а акцентът на програмата е на 24 и 25 юли от 20:00 часа със спектакъла " WeLand " на Цирк MagdaClan от Италия. Входът за всички действия и спектакли е безвъзмезден.

" WeLand " e актуален цирк, въздушна акробатика и музика онлайн на портативна огромна сцена, част от сценографията на спектакъла. Основното обръщение е климатичната смяна и обликът на цялото човешко население, страдащите от бедствия, наводнения, размразяване на ледовете, опустиняване и пожари. Спектакълът ни кара да се замислим за дребните неща и ни предизвика да станем част от световното влияние за възстановяване на климата, като променим нашето мислене, държание и настройка.

" Екологичната рецесия е рецесия на актуалното общество, за превъзмогването на която са нужни дейности и промени в метода ни на живот ", споделя Любомира Колчева, шеф на фондация " ЕкоОбщност ". " Радваме се, че напъните на италианските ни сътрудници доведоха до сполучливо замесване в тази акция на хора от света на изкуството, с цел да можем дружно да предадем посланието за климатична смяна по наличен и привличащ дребни и огромни метод - посредством актуалния цирк. Изменението на климата има мощно влияние върху всички нас. Изкуството ни оказва помощ да разберем мащаба и мястото на всеки човек в смяната и ни стимулира да бъдем част от нея. "

Режисьор на спектакъла е Петр Форман, който увлекателно употребява пълнокръвни човешки облици, с цел да съобщи разтърсващо послание; зад драматургията стои Флавио Д`Андреа, а сценографията е на Франческо Фасоне. Ще се приземим в пристанище, докове, кораби, големи хранилища и световния пазар. " Искаме да създадем алегоричен подтекст, в който хората да разпознаят своето всекидневие и в който феновете са поканени да обмислят по какъв начин да одобряват, отхвърлят или да се борят с настройката ни да се отнасяме към всичко като към стока, организирайки по този начин нашия свят върху безмилостни стопански правила, които пораждат огромни проблеми, свързани с изменението на климата ", споделя сценографът Франческо Фасоне.

Турнето #ClimateOfChange в София ще включи още моноспектакъл на Галина Риом-Ройбек, Шизи импро спектакъл, огнено шоу на " Палячи " от Варна и ще даде опция за разговор и спор с съществена тематика измененията в климата. Очакват ни още доста забавни събития и действия, които следва да обявим скоро. Стани част от смяната!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР