Седем служители на германска фирма за грижи за инвалиди и

...
Седем служители на германска фирма за грижи за инвалиди и
Коментари Харесай

Уволниха 7 души в Германия за отказ от ваксина, плашат със смърт шефа им

Седем чиновници на немска компания за грижи за инвалиди и възрастни хора са изгубили работата си тъй като отказали да се имунизират против ковид, заяви вестник Bild.
В Германия имунизациите се правят на доброволни начала и за първи път има уволнени заради отвод да се имунизират против инфекцията, отбелязва най-тиражният вестник в страната.
Ръководителят на компанията Рене Вилмер заповяда всички чиновници да бъдат имунизирани незабавно щом имунизацията дойде, само че трима души изрично отхвърлиха да създадат това, други четирима прекомерно дълго не можели да вземат решение.
Собственикът на компанията им дал 2 дни период, само че седем души не извършиха заповедта му и Вилмер ги уволни. След това той стартира да получава смъртни закани от съперници на имунизацията.
Eдна от отстранените сестри показа: „ Не съм съперник на имунизацията, просто желаех още няколко дни, с цел да го обмисля. Не може да се слага ултиматум по подобен персонален въпрос. "
Тя е подала сигнал против някогашния си началник и желае да го съди за уволнението. Повечето от уволнените от компанията бързо са си намерили нова работа, тъй като в пандемията доста се търсят чиновници, които да се грижат за остарели хора
Вилмер, който пръв се имунизира, с цел да даде образец на чиновниците си, търси нови медицински сестри, които са подготвени да се имунизират: „ Правя всичко, с цел да защитя нашите пациенти. Това е моят честен дълг! "
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР