Седем ще бъдат по всяка вероятност кандидатите за кмет на

...
Седем ще бъдат по всяка вероятност кандидатите за кмет на
Коментари Харесай

Седмина в битката за кмет на Бургас

Седем ще бъдат по всяка възможност претендентите за кмет на Община Бургас. Очертава се и неповторима обстановка в морския град обединението ПП-ДБ да има обособени претенденти за кмет, само че пък обща листа за общински съветници.

Куриозът ще наподобява по този начин – претендентите за кмет ще имат разнообразни номера на предизборните си плакати и един номер на по-малките портрети в листата за съветници. 

В Бургас появяването на претендентите за локалната власт на разнообразни събития - митинги, спортни начинания и други прояви към този момент е единствената индикация, че наближават избори. Градът изпраща сполучлив туристически сезон и вълненията към него към момента не са отминали.

Партиите стягат редиците. В продължение на една година се появиха най-различни сдружения като " Бургазлии ", " Бург ", " Посока Бургас ", " Спаси Бургас ", които ще прераснат в листи за общински съветници. Там се обрисува най-оспорваната борба. 

Не е изненада, че кметът Димитър Николов потегля към 5-и мандат,

предстоящо Константин Бачийски от партия СЕК, а в този момент подсилен от Политическа партия ще бъде негов конкурент, дружно с претендентите на Българска социалистическа партия Станимир Баев, на " Възраждане " Тодор Ангелов, на " Български напредък " Стоян Грозев и претендентът, повдигнат от Инициативен комитет и сегашен народен представител от Демократична България Димитър Найденов. 

От всички общини в Бургаско – Несебър е тази, в която се водят най-ожесточените борби на локалните избори.

Първо, тъй като градът страна си има лична политика - сложила на политическата карта първите бизнес партии в страната и второ, тъй като кметският пост там е с ореол на власт върху огромен финансов запас.

Едва задали се кметските избори и конфликтът към този момент е ясно обрисуван. Този път той ще е сред настоящия кмет Николай Димитров, който влиза в борба за пети мандат и всички останали претенденти, които подписаха съглашение да работят за смяна на статуквото.

Част от претендентите, които ще застанат против Николай Димитров, към този момент ясни. Това са общественикът Кръстьо Пеев и воденото от него гражданско съдружие " Обществен съвет Несебър ". Ръководителят на неправителствената организация " Напред Несебър " Иван Дашев, само че дали той ще бъде повдигнат от партия следва да разберем. От " Възраждане " се приказва, че ще повдигнат за претендент някогашния си народен представител Звезделина Каравелова и Георги Манолов, някогашен зам.-кмет на общината.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР