Седем от щендерите за продажба на книги ще бъдат върнати

...
Седем от щендерите за продажба на книги ще бъдат върнати
Коментари Харесай

Обръща ли внимание голямата Столична община на нуждите на районите?

Седем от щендерите за продажба на книги ще бъдат върнати на площад „ Славейков “ . Това планува концепцията за знаковия централен софийски площад, гласувана и от Столичния общински съвет.
Това заяви пред Радио София кметът на регион „ Средец “ Трайчо Трайков. Но добави, че съществуват и отзиви на софиянци, съгласно които по този начин, както е сега, площадът е по-просторен и прелестен.

Засега ремонтът на ул. „ Шишман “ завършва , добави Трайков. Подземната инфраструктура е актуализирана – тръбопровод, топлопроводи, отчасти и електро разпределението. Столичната община обаче не може да дефинира и да подписа контракт с реализатор за надземната образна част на улицата. Затова идната седмица ще се сложи краткотраен асфалт .

От към 2 години се знае нуждата паркът „ Заимов “ да бъде ремонтиран . Районът от там до и към ЦУМ не е в цветущо положение, съществуват проблеми свързани с паркирането, с тоалетните и тротоарите, регистрира Николай Александров, кмет на регион „ Оборище “.

„ Мантрата, че нещата зависят от районните администрации, би трябвало да спре. Районните кметове са хора, които доставят информация на централната община. Описват, оферират и по-късно би трябвало да чакат “, акцентира Александров. Годишният бюджет за поддръжка и разчистване на междублоковите пространства в целия регион „ Оборище “ е единствено към 50 000 лева, за тротоари и пътища средствата са 200 000. За всичко останало се разчита на огромната община. С многократни огледи са открити доста от местата, където положението на инфраструктурата е трагично .

Именно в регион „ Оборище “ е тази част от столицата, която може да се оформи, поддържа и показва като остаряла София , уточни още Александров. Дори по тематиката е говорено с основния проектант Здравко Здравков, само че управата на Столичната община не обръща внимание.

По мнението на районния кмет зелената и синята зона е единствено източник на средства за Центъра за градска подвижност, само че не извършват ролята си на регулатор на паркирането в центъра и трафика.
Чуйте диалога на Божидар Янев с районните кметове Трайчо Трайков и Николай Александров.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР