Седем от десет гърци казват, че гледат негативно на сделката

...
Седем от десет гърци казват, че гледат негативно на сделката
Коментари Харесай

Седем от десет гърци не одобряват споразумението за името на Македония

Седем от 10 гърци споделят, че гледат отрицателно на договорката за името сред Гърция и Македония, демонстрира изследване на публичното мнение, представено от МИА.


Проучването, осъществено измежду 2000 души от организация MRB в интервала 22-29 юни, демонстрира, че единствено 12,8% от гърците считат контракта за преименуването на някогашната югорепублика за позитивен, до момента в който 68,3 на 100 са срещу него.

Над седем от 10 гърци са на мнение, че Гърция е можела да реализира по-добро решение (75,1%), че съглашението е по-изгодно за националните ползи на Македония (73,3%) и че вреди на ползите на Гърция (70,5%).
 Отново митинги в Гърция против съглашението за името на Македония Отново митинги в Гърция против съглашението за името на Македония
Сблъсъци избухнаха сред протестиращи и служители на реда в гръцкия град Солун, по време на следващия митинг против съглашението сред Атина и Скопие за името...

Проучването дава сведения и за рейтинга на гръцките политици - ръководещи и в съпротива, след съглашението за името.Според резултатите, в случай че изборите бяха през днешния ден, опозиционната партия Нова народна власт щеше да получи 31 на 100 от гласовете, а ръководещата СИРИЗА на премиера Алексис Ципрас - 21,2 на 100.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР