Седем мароканци, заподозрени в планирането на мащабни терористични актове от

...
Седем мароканци, заподозрени в планирането на мащабни терористични актове от
Коментари Харесай

В Мароко арестуваха седем джихадисти, подготвяли атентати

Седем мароканци, обвинени в планирането на " огромни терористични актове " от името на групировката Ислямска страна (ИД), бяха задържани в петък, съобщи представител на полицията.
Заподозрените " са възнамерявали да извършат... серия от терористични интервенции, ориентирани към сензитивна инфраструктура и стратегически обекти в съгласуваност с задгранични детайли ", се споделя в известие на вътрешното министерство.
Предполагаемият лидер на клетката бил " в контакт с специалист по експлозиви, деен в редиците на ИД ", се прибавя в изказването.
Арестите бяха осъществени от специфични сили на Централното бюро за правосъдно следствие в няколко региона - Тамарис, в южните покрайнини на Казабланка, както и в Чефхауен и Уазане, на север на страната.
В дома на обвинения лидер в Тамарис бяха открити оръжия, муниции, лодка, водолазно съоръжение, дегизировка за главата,, торби, съдържащи химически артикули и заричане за честност към ИД.
При претърсването на къща, наета от различен обвинен в Уазане, е било намерено оръжие, съоръжение за къмпинг и за планинско катерене.
Според вътрешното министерство, групата възнамерявала да си сътвори база в планинските региони на района.
Заподозрените са в ареста и текат следствия за арестуване на вероятни съучастници, заяви Министерство на вътрешните работи.
През юли трима мъже от Мароко бяха наказани на гибел - наказване, което не се ползва в Мароко от 1993 година - за убийството на двама скандинавски туристи в името на ИД през декември в Атласките планини.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР