Седем компании спечелиха доверието на инвеститорите на финала на акселераторската

...
Седем компании спечелиха доверието на инвеститорите на финала на акселераторската
Коментари Харесай

7 компании получават финансиране за общо 280 000 евро от акселераторската програма на Innovation Capital

Седем компании завоюваха доверието на вложителите на финала на акселераторската стратегия на Иновейшън Кепитъл и ще получат вложения общо за 280 000 евро. Инвеститорският ден Pitch @ The Beach се организира в Beach Hub Kavatsi.

Общият брой на кандидатствалите за финансиране започващи компании в акселераторската стратегия е над 100. Пролетният профил на акселераторската стратегия XLRadar на Иновейшън Кепитъл беше ориентиран към хрумвания за електронна търговия, обучение, опазване на здравето и развлекателна промишленост. От всички кандидатствали общо 24 екипа минаха през програмата за акселерация, като единствено 11 екипа доближиха до показване на концепциите си пред журито на Инвеститорския ден Pitch @ The Beach.

Инвеститорският ден се организира в наличието на над 120 посетители на събитието. Изключително забавен е съставът на журито за оценка на капиталовите планове, който се състои от професионални вложители и капиталови мениджъри, като: Innovation Capital, Neo Gravity, Impetus Capital, Sofia Angel Ventures, Vitosha Venture Partners, Eleven, Съд на Европейските общности Angels Club, Ayana Capital и Silverline, представляващи огромна част от инвеститорската общественост в България.

На базата на направените презентации и отговорите на въпросите, капиталовите решения на журито се отчитаха в действително време на електронната платформа за гласоподаване REAL VOTE. Спечелилите 7 компании получиха стилни плакети и чек за осъществяване на инвестицията.

Компаниите, които се чака да получат финансиране от 40 000 евро (25 000 евро дялова инвестиция и 15 000 евро в услуги), са:

1. Healthyco – програмен продукт за цифрова патология и диагностициране на онкологични заболявания;

2. DoggoCollar – високотехнологичен артикул за следене на значими витални индикатори на домашни любимци – кучета, в това число маршрут и местоположение;

3. Closer 2 U – софтуерна иновация за хранене на бебета: 3D принтиран накрайник на биберон във формата на анатомично майчино зърно;

4. Bum Bam – платформа за споделено работно пространство, даваща нови благоприятни условия за работна среда навън пространство, както и опция за спомагателни приходи на наемодателите;

5. 8% (Pharma Works) - решение в помощ на огромните фармацевтични компании и пациентите, нуждаещи се от характерно лечение;

6. Unity Pass – портал за сигурна продажба на електронни билети;

7. Make My Cargo – B2B маркетплейс за образуване на спедиции по вода и въздух.

Иновейшън Кепитъл Фонд КДА, с главен вложител Фонд на фондовете, има вложения в над 60 компании на обща стойност над 5,5 млн евро. Общият брой на заетите лица в тези компании е над 150.

„ Нашият екип посети регионалните градове в България и организира срещи с повече от 150 представители на локалните стартъп екосистеми. Срещнахме се с чудесни бизнесмени, които имат хъс да осъществят страхотните си хрумвания в сферите: обучение, здраве, развлекателна промишленост и електронна търговия. Успяхме да открием фирмите, в които ще влагаме. Вярваме, че посредством експертната ни помощ и дейното подпомагане на менторите в четирите вертикали, ще помогнем на стартъпите в програмата на XLRadar стабилно да развият бизнес концепциите си и да ги трансфорат в сполучливи български предприятия от интернационално значение “, сподели Ангел Ангелов, ръководещ сътрудник в Innovation Capital.

Събитието се осъществя с поддръжката на Община Бургас, Фонд за финансови вложения от групата на Българска Банка за Развитие (ББР) и Rocket Food.

За Иновейшън Кепитъл

„ Иновейшън Кепитъл “ АД е фонд управител, ръководещ фонд за рисков капитал в размер на 21,1 милиона евро за дялово и квази-дялово финансиране. Избран е като фонд управител от Фонд на фондовете („ ФМФИБ “ ЕАД) да ръководи запас по Оперативна стратегия „ Иновации и конкурентоспособност “, съфинансирана от Европейския фонд за районно развиване и спомагателен капитал от самостоятелни частни вложители.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР