Седем жители на област Монтана са с доказан коронавирус, изследват

...
Седем жители на област Монтана са с доказан коронавирус, изследват
Коментари Харесай

Седем души са заразени с коронавирус в Монтанско, сред тях и две деца

Седем поданици на област Монтана са с потвърден ковид, изследват се още осем, научи организация BulNews.
„ Всички са положително положение, нямат признаци и са под карантина. Важно е да уточним, че те не са заразни, веднага като нямат прояви на заболяването”, сподели шефът на РЗИ доктор Елена Борисова.
Историята стартира на 29 февруари в ресторант в центъра на Лом, където брата на настанения в „ Пирогов” 74-годишен мъж чествал рожден ден. Гостите посрещала брачната половинка на рожденика, която при започване на февруари се прибрала от Италия. Десет дни след тържеството двама от гостите, които живеят в село Василовци бяха признати в „ Пирогов” с ковид. 66-годишната жена умря, мъжът е в тежко положение.
Вече е издирени гостите, седем, сред тях и деца на 4 и 11 години от Лом са със позитивни проби за вируса. Чакат се резултатите на още 8 и се търсят контактните от „ втори ред”.
„ Не можем да предвиждаме какъв брой са те, продължаваме да ги установяваме”, посочи доктор Борисова.
Според нея, поставените под карантина са „ приблизително интелигентни хора” и съблюдават рестриктивните мерки. Междувременно в община Брусарци бяха затворени учебните заведения и детските градини, пазарите, читалищата и пенсионерските клубове.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР