Седем години след като беше диагностициран с левкемия, Стилиян Петров

...
Седем години след като беше диагностициран с левкемия, Стилиян Петров
Коментари Харесай

Стилиян Петров мечтае да се завърне във футбола в ролята на мениджър

Седем години откакто беше диагностициран с левкемия, Стилиян Петров мечтае да се завърне във футбола. Бившият състезател на " Астън Вила " и капитан на националния тим на България вижда себе си като предстоящ управител.

" Преди седем години ми даваха доста дребни шансове да оцелея, само че още съм тук. Здрав съм и се веселя на живота, играя футбол с другари и с децата ми и се надявам да се върна към футбола и да работя в него ", сподели Петров в изявление пред " Гардиън ".

Рекордьорът по мачове за националния отбор на България (106) разкри, че към момента всички го питат дали е изцяло здрав. " Децата ми не схващат изцяло за какво всички ме питат това. "

Повод за изявлението с Петров беше дуелът сред някогашния му отбор " Астън Вила " против " Дарби каунти ", който е плейоф за влизане във Висшата лига. Преди 11 години българският халф означи необикновен гол против " овните ", разписвайки се с удар от центъра.

" Искам да бъда управител, това е проект, който разисках с моята брачна половинка Паулина още през 2015 година Наскоро ме попитаха дали мисля, че някой не би ми предложил работа поради левкемията. За да ме предпазят от напрежението и всичко останало в работата. Не разбирам сходна преграда, даже в противен случай. Мисля, че всички биха били удовлетворени да имат към себе си някой толкоз мощен душевен ", прибавя някогашният състезател.

В момента някогашният халф приключва своите треньорски курсове, като чака своя УЕФА про лиценз, с който ще може да води професионални тимове. Петров има и своя фондация, която оказва помощ на хора, заболели от левкемия.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР