Седем български екипа и техните проекти за отличени в тазгодишното

...
Седем български екипа и техните проекти за отличени в тазгодишното
Коментари Харесай

7 български екипа в класацията за най-иновативни проекти в ЦИЕ

Седем български екипа и техните планове за отличени в тазгодишното издание на New Europe 100, която изготвя класацията на най-иновативните персони и екипи в Централна и Източна Европа. Организатори на самодейността са Res Publica в съдействие с Гугъл, вестник Financial Times и Фондация " Вишеградски Фонд ". Имената им бяха оповестени през вчерашния ден в София.

През предходната година България влезе в класацията с трима души. Тази година обаче броят на плановете набъбва до седем.

Кои са те?

Димитър Димитров, създател на Tickey - единна мобилна система за заплащане на билети в градския превоз в билета

Анита Класанова, Roobar - водач на пазара в категорията сурови био десерти в Европа

Цани Събев, Любомир Янчев, Благовест Димитров, MClimate - система за икономисване на енергия и ръководство на дома

Йоана Колева, Ива Цолова, Антон Гаврилов, Jamba - уебсайт за разгласи за работа за хора с увреждания

Роси Митова, Farmhopping - платформа за търговия, свързваща производител с краен клиент.

Александър Найденов, PaperHive - онлайн хъб за споделено работно пространство, в услуга на откриватели, които желаят да споделят ресурсите до момента в който четат комплицирани текстове

Невен Боянов, DIVA CARE - платформа, която свързва пациенти, претърпяли интервенция на рак на гърдата и затруднения като лимфедема, и лекарите в действително време

 Снимка 325484

" Трябва да отбележим, че тази година в доста от случаите приказваме за екипи, а не самостоятелни финалисти. Екипните планове са знак, че бъдещето и триумфа на нововъведенията зависи от качеството и дейното присъединяване в мрежата за съдействие - просперитетът зависи от умеенето за взаимоотношение с други хора. Целта на New Europe 100 е да построи мрежа от иноватори в Централна и Източна Европа, която да обезпечава взаимопомощ, а от там и развиване на концепциите ", споделят уредниците.

" Res Publica в съдействие със своите сътрудници желае да подкрепи взаимоотношението, тъй че сборът от самостоятелния им триумф да се трансформира в една по-мащабна световна история ", съобщи Войчех Прибилски, ръководител на фондация Res Publica, която инициира плана.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР