Седем българчета са леко пострадали при взрива на камион-цистерна на

...
Седем българчета са леко пострадали при взрива на камион-цистерна на
Коментари Харесай

Седем българчета от Силистра са пострадали при взрива на камион-цистерна в Болоня

Седем българчета са леко потърпевши при гърмежа на камион-цистерна на автомагистрала край летището в Болоня по-рано през днешния ден. Те са възпитаници от професионалната гимназия по механотехника „ Владимир Комаров “ в Силистра и са се оказали в региона на злополуката. По-голямата част от тях са с леки пострадвания, оповестиха от Министерство на външните работи.

Младежите са част от група от общо 20 единайсетокласници от образователното заведение, които са на на практика стаж в локална компания в Италия. Групата се съпровожда от четирима преподаватели от учебното заведение, измежду които няма потърпевши.
Експлозия до летището в Болония Взривил се е камион-цистерна след удар с автомобил, минимум един човек е умрял, а 50 са ранени
По информация на шефа на гимназията, която също пътува с групата, двама от младежите към този момент са изписани. По-късно довечера или на следващия ден заран се чака да бъдат изписани още трима от учениците. По-тежко е потърпевш един възпитаник, който е с пострадвания в региона на долните крака без заплаха за живота.

Почетният консул на България в Болоня Франко Кастелини довечера ще посети лечебните заведения в региона, където са настанени българските младежи дружно с преводач от български език, с цел да получи по-изчерпателна информация за положението на учениците.

Установен е контакт с родителите на децата.

Генералното ни консулство е в непрекъснат контакт с локалните полицейски управляващи и службата на гражданска отбрана, както и с болничните заведения, в които са настанени потърпевшите възпитаници. Мисията ни е в подготвеност да окаже и нужното подпомагане на място.

Български жители, които желаят да получат настояща информация или да подадат сигнал за техни близки, могат да го създадат на дежурния телефон за незабавни случаи на Генералното консулство: 00393337826043
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР